27 Eylül 2014 19:36

Depremzede işçilere yağmur işkencesi!

İşten atılan depremzede Van İŞKUR işçilerinin Ankara'daki direnişlerinin 14. gününde sabırlar taştı. Yağan yağmur nedeniyle direniş yerlerinde ıslanmamak için naylon branda çekmek isteyen işçileri polis engelledi. Duruma itiraz eden işçiler soyunarak parkta oturma eylemi başlattı.

Depremzede işçilere yağmur işkencesi!
Paylaş

İşten atılan depremzede Van İŞKUR işçilerinin Ankara'daki direnişlerinin 14. gününde sabırlar taştı. Yağan yağmur nedeniyle direniş yerlerinde ıslanmamak için naylon branda çekmek isteyen işçileri polis engelledi. Duruma itiraz eden işçiler soyunarak parkta oturma eylemi başlattı.

Van'da deprem sonrası İŞKUR bünyesinde çalıştırılan 7 bin 286 işçi işten atılmıştı. İşçiler Van'dan yaptıkları eylemlerle seslerini duyuramadıklarını belirterek 14 gün önce Ankara'ya yürüme kararı almıştı. 450 kilometrelik yürüyüşün ardından Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda direniş başlatan işçiler günlerdir sorunlarına çözüm arıyor.

YAĞMURDAN DA MI KORUNMASINLAR?

İşçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le de görüştüklerini ancak kalıcı bir çözüm için kendilerine kesin bir sözün verilmediğini belirterek eylemlerini sürdürme kararı aldı. İşçilerin kararlılıkları sürerken yağmur nedeniyle kimi zaman zorlandılar. İşçiler çareyi bulundukları alana naylon branda gererek yağmurdan korunmakta buldu. Ancak emniyet güçleri işçilere çadır, branda ve benzeri  bir korunağın yapılmasına izin vermeyeceklerini iletti. İşçiler bir süre devam eden diyalogun sonuç vermemesi üzerine elbiselerini çıkartarak çıplak oturma eylemine başladı.

'O ÇADIR HASSASİYETİNİZ VAN DEPREMİNDE NİYE YOKTU?'

Polislere tepki gösteren bir işçi, "Valiliğin ve emniyetin çadır ve branda konusunda hassasiyeti varmış. Biz insan değil miyiz kardeşim? Ekmeğimiz için demokratik hakkımızı kullanıyoruz. AKP depremden bu yana bize üşümeyi reva gördü. Çadırlarda üşüttü. Bu çadır hassasiyeti o zaman niye yoktu. İşçiye, mazluma mı bu hassasiyet. Yeter artık bizim sabrımızı sınamasınlar" dedi. İşçiler çadır ve branda kurmadı, sabaha kadar yağmur çamur demeden eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler. Polisin kendilerini tahrik ederek zor yoluyla parktan uzaklaştırmaya çalıştığını belirten işçiler, "Biz zaten aylardır üşüyoruz. Bizi bununla korkutup, bizi provoke edip yıldıramazsınız. Gerekirse branda çekmeyiz ama bu direnişi de bitirmeyiz" yanıtında bulundu.

AMBULANS PERSONELİNDEN İŞÇİLERE: ŞOV YAPIYORSUNUZ

Eylem sırasında Kerem Abay adlı bir işçi baygınlık geçirdi. Bölgeye gelen 112 Acil ambulansı işçinin bindirileceği sırada bir kadın personeli işçilere, "Şov yapıyorsunuz ve bizi buraya getirtiyorsunuz" dedi. İşçilerin tepkisine rağmen, "yaptığınız şov değil de nedir Allah aşkına söylesenize" diye inatla işçilere çıkışan kadın diğer personel tarafından engellendi.
Bunun üzerine işçiler arkadaşlarını ambulansa bindirmediler ve yoldan çevirdikleri bir araca bindirdikleri arkadaşlarını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırdı. İşçiler arkadaşları Kerem Abay'ın hastanede de baygınlık geçirdiğini ve tedavisinin acil serviste yapıldığını bildirdi.

'ASIL ÇADIRI AİLELERİMİZLE ANKARA'NIN GÖBEĞİNE KURARIZ'

İşçiler, "AKP hükümetini uyarıyoruz. Bizi oyalamayın ve kalıcı bir çözüm getirin aksi takdirde eylemlerimizi daha da genişleterek çoluğumuzla çocuğumuzla asıl çadırları Ankara'nın göbeğine kurarız. Yeter artık sabrımız kalmadı" dediler. İşçiler, parktaki eylemlerini yağmura aldırmadan devam edeceklerini bildirdiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anca beraber kanca beraber!

SONRAKİ HABER

Açlık grevindeki vekillerden Kobanê için acil çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...