27 Eylül 2014 18:02

Radyasyona bağlı kansere dikkat çekmek için saçlarını kazıttılar

Yüksek oranda radyasyon ölçümlerinin yapıldığı Söke’nin Kisir Köyünde köy muhtarı ve eşi köydeki kanserden ölümlere dikkat çekmek için saçlarını kazıttı.

Radyasyona bağlı kansere dikkat çekmek için saçlarını kazıttılar
Paylaş

Yüksek oranda radyasyon ölçümlerinin yapıldığı Söke’nin Kisir Köyünde köy muhtarı ve eşi köydeki kanserden ölümlere dikkat çekmek için saçlarını kazıttı. Söke’ye bağlı Kisir Köyü’nde radyasyon kirliliğine dikkat çekmek için köy meydanında söyleşi gerçekleştirildi.

GÜVENLİ DOZUN ÇOK ÜSTÜNDE ÖLÇÜM

Söyleşiden önce köyün Osman Kuyusu Mahallesi civarında bulunan uranyum sondajlarına gidildi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YGSP) Eş Genel Sözcüsü Sevil Turan, Almanya Nükleer Karşıtı Hekimler Seksiyonu üyesi Dr. Alper Ökten ve EGEÇEP Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ölçümlerde sondaj kuyularının olduğu bölgelerde yine güvenli doz olarak kabul edilen değerin çok çok üzerinde radyasyon ölçümü yapıldı

‘KANSER DŞINDA NEREDEYSE ÖLÜM YOK’

Buradaki ölçümlerin ardından meydanda toplanılan köylülerle görüşüldü. Buradaki görüşmelerde önce Köy Muhtarı Baki Suna, köylerinde yıllardır çok yüksek oranda kanser oranlarının görüldüğünü, neredeyse kanser dışında bir ölüm sebebi olmadığını söyledi. Anayasanın 56. maddesini okuyan muhtar, sağlıklı bir çevrede yaşama hakları olduğunu, devletin bu görevini yerine getirmesini istediklerini belirtti. Kanserli köylülerle dayanışma içinde olduklarını göstermek için eşiyle birlikte saçlarını kazıtacaklarını söyledi. Muhtar saç ve bıyıklarını eşi de saçlarını kazıttı.

Köylüler de bu eyleme alkışlarla destek verdi.

Daha sonra yapılan söyleşide YGSP Eş Genel Sözcüsü Sevil Turan, Almanya Nükleer Karşıtı Hekimler Seksiyonu üyesi Dr. Alper Ökten, YGSP Yöneticileri ve EGEÇEP Hukuk Komisyonu üyesi avukatlar konuşma yaptılar. Etkinliğe EMEP Aydın İl Başkanı Abdurrahman Saran ve parti yöneticileri de katıldı. (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İran: IŞİD yaklaşırsa vururuz

SONRAKİ HABER

Diyarbakır\'da Kobanê eylemine polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...