27 Eylül 2014 17:21

ODTÜ’nün Kuşları kitabı yayımlandı

Ortadoğu Teknik Üniversitesinde 20 yıldır yapılan araştırmalarla tespit edilen 231 kuş türünün renkli fotoğraflarından oluşan “ODTÜ’nün Kuşları” kitabı basıldı.

ODTÜ’nün Kuşları kitabı yayımlandı
Paylaş

Yusuf YAVUZ
Ankara


Ortadoğu Teknik Üniversitesinde 20 yıldır yapılan araştırmalarla tespit edilen 231 kuş türünün renkli fotoğraflarından oluşan “ODTÜ’nün Kuşları” kitabı basıldı. 315 sayfadan oluşan kitapta ODTÜ’de görülen kuşlar dışında, kuş gözlemciliğine yeni başlayacak olanlar için temel bilgiler, ODTÜ’nün tarihi, doğası ve bunlara yönelik tehditleri ve önerileri içeren bölümler de bulunuyor.
Soner Oruç ve Kasım Kırlangıç’ın hazırladığı kitabın ilk bölümünde kuş gözlemciliği konusunda temel bilgilere, ikinci bölümde ise ODTÜ’nun doğası ve biyolojik çeşitliliğini aktaran yazılara yer veriliyor. Kitabın 3. bölümünde de kuş türlerinin her biri için birer sayfa ayrılıyor. Türkiye’nin en çok kuş türünü barındıran üniversitesi olan ODTÜ’nün kuşlarını ve doğasını anlatan önemli bir başvuru kaynağı olan kitap ayrıca Türkiye’nin ilk kampüs kuşları kitabı olarak da anılıyor.

ÖNCEKİ HABER

Turgut Uyar ödülleri sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Fotoğraf, \'Bir kayıp rüya\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...