06 Temmuz 2011 09:50

MHP’li Vural’dan ‘Habur’ sorusu

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Murat Karayılan ile yapılan bir röportajda yer alan, “Habur talebi, Başbakan'ın kendisinden geldi” iddiasını Meclis gündemine taşıdı.Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, röportajın Türk m

MHP’li Vural’dan ‘Habur’ sorusu
Paylaş

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Murat Karayılan ile yapılan bir röportajda yer alan, “Habur talebi, Başbakan'ın kendisinden geldi” iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, röportajın Türk milletinde infiale ve üzüntüye yol açtığını savundu. Vural, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Eğer durum böyleyse bizzat Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı tarafından yapıldığı iddia edilen ‘Habur talebi’ kimlere yapılmıştır? Bu talep kimler tarafından iletilmiştir? Kimlerle mutabakat sağlanmıştır? Bu konuda İmralı ile yapılan bir görüşme var mıdır? Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli bütünlüğüne kasteden bölücü terör örgütüne dönük yapılan, ‘Habur talebi’nin içeriği nedir?    Habur rezaleti öncesi Atatürk Orman Çiftliğinde, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in makamında DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile yaptığı gizli görüşmede bu talebin karşılanmasına yönelik süreç görüşülmüş müdür?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Demirel: Serbest bırakmazsanız, seçilmenin değeri kalmıyor

SONRAKİ HABER

Nükleeri sorgulama sırası Fransa’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...