27 Eylül 2014 08:06

DSİ 11 yıl önce, Erzin için uyarmış ama...

Hatay’ın Erzin ilçesinde 6 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin yıllardır geliyorum dediği ancak yetkililerin hiçbir önlem almadığı ortaya çıktı. İlçede, 2002'deki sel felaketi sonrasında DSİ 6. Bölge Müdürlüğünün, bölgenin yeni taşkınlara gebe olduğu ve kaçak yapıların kaldırılması yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi.

 DSİ 11 yıl önce, Erzin için uyarmış ama...
Paylaş

Cumali AKKAŞ
Adana

Hatay’ın Erzin ilçesinde 6 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin yıllardır geliyorum dediği ancak yetkililerin hiçbir önlem almladığı ortaya çıktı. İlçede, 2002 yılında yaşanan sel felaketi sonrasında DSİ 6. Bölge Müdürlüğünün konuyla ilgili rapor hazırladığı, bölgenin yeni taşkınlara gebe olduğu ve kaçak yapıların kaldırılması yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi. Dere yatağında bulunan kaçak yapıların derhal kaldırılması gerektiği belirtilen raporda, bölgedeki yapılaşmanın dere yatağını daralttığı uyarısı yer aldı. 

ONLARCA EVE DOKUNULMADI 

DSİ tarafından hazırlanan rapor 2003 yılında Hatay Valiliğine gönderildi. Rapor 2003 yılında hazırlanmasına rağmen bugüne kadar bölgedeki yapılara dokunulmadı. Selin en fazla hissedildiği ve ölümlerin yaşandığı Kaplıcalar bölgesinin boşaltılması gerektiğinin belirtildiği rapora rağmen bölgede bulunan onlarca konaklama evinde tatilciler ve tarım işçileri kalıyordu. Son yıllarda Suriyeli göçmenler de yetkililer tarafından Kaplıcalar bölgesine yerleştirilmişti. Geçtiğimiz Temmuz ayında da ilçede sel olmuş ve bir kişi yaşamını yitirmişti. 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

SELİN büyük hasara yol açtığı Ilıcalarda, arama çalışmalarının sona ermesiyle birlikte hasar tespit işlemleri başlatıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesine ait çok sayıda iş makinesi, Ilıcaya çıkan yolu düzeltme çalışmalarına başladı. Yola devrilen ağaçlar ve çamura saplanan araçlar, ekipler tarafından yerinden kaldırılıyor. Sel sonucu çamurlu bir görüntüye bürünen pansiyon ve lojmanlar da vatandaşlar tarafından temizlenmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler ise kurdukları yardım çadırlarında sel bölgesinde mağdur olan vatandaşlara çay, çorba ve yemek servisi yardımında bulundu.  

Önceki gün meydana gelen selde hayatanı kaybedenlerin isimleri şunlar: “Zeki Duran, Osman Başaran, Zahide Başaran, Bayram Aydıngöl, Serap Aydıngöl ve ismi belirlenemeyen Suriye uyruklu bir kişi.”

ÇADIRA YERLEŞTİLER

BU arada sel baskını sırasında ılıcalardaki pansiyonlarda kalan 200’e yakın Suriyeli, yetkililer tarafından tahliye edildi. Erzin’in Leçe bölgesinde tarım işçilerinin barınması amacıyla yapılan konteyner kente yerleştirilen Suriyeliler için Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yardım çadırı kuruldu. Bu çadırda Suriyeli ailelerin yemek ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

ÖNCEKİ HABER

Maden-İş Ege Bölge Şubesinin üçe bölünmesine onay çıktı

SONRAKİ HABER

Eski IŞİD\'çiden kan donduran itiraflar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...