06 Temmuz 2011 09:41

İkram Mihyaz İzmir’de anıldı

TÜM BEL-SEN İzmir Şubesi üye ve yöneticileri, 5 Temmuz 1994’te evinden iş yerine giderken kaçırılan ve 4 kurşunla öldürülen Tüm Bel-Sen Eski Başkanlarından İkram Mihyaz’ı katledilişinin 17. yılında andı.Eşi ve oğlunun da katıldığı anmada basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Aygün

İkram Mihyaz İzmir’de anıldı
Paylaş

Eşi ve oğlunun da katıldığı anmada basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Aygün Öğrendi, İkram Mihyaz’ın öldürülüşünün 17.yıl dönümünde ısrarla katillerin bulunmasını istediklerini belirtti. Yok edilen, kaybedilen birçok insanın failleri gibi İkram Mihyaz’ın da katillerinin hâlâ rahatça aralarında olduğunu ifade eden Öğrendi, “25 yıldır süren savaş on binlerce insan kaybı ve çekilen bunca acıya rağmen, ülke halklarına örgütsüzlük, çürüme ve imha siyaseti dayatılıyor. Demokrasi ve barış karşısında hâlâ gaz bombaları var. Emeğin, özgürlüğün sesi hâlâ susturuluyor. Derin devlet sadece el değiştiriyor. Ve barış kulaklara hoş gelen bir söz sadece” dedi.

İkram Mihyaz’ın Türk ve Kürt halklarının özgür, eşit ve kardeşçe yaşamasından yana olduğu için hedef seçildiğini dile getiren Öğrendi, Mihyaz’ın katledilmesiyle tüm devrimci ve yurtseverlere gözdağı verilmek istendiğini söyledi. KESK Eski Genel Sekreteri Faysal Özçift ise, 17 yıl geçmesine rağmen katledenlerin hâlâ açığa çıkarılmadığını belirtti. Katledenlerin belli olduğunun altını çizen Özçift, “Biz bunu faili meçhul cinayet olarak görmüyoruz. 17 bin insanın faili meçhul cinayetlere gittiği bir ülkede, İkram Mihyaz da katledilen, şehit edilen onlarca kamu emekçisinden biriydi” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler tutuklu, savcı yok

SONRAKİ HABER

Demirel: Serbest bırakmazsanız, seçilmenin değeri kalmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...