26 Eylül 2014 20:27

Kobanê'den dönenlere sınırda asker saldırısı

Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan direnişe destek için Kobanê’ye geçen kitleye dönüşte polis ve askerler saldırdı. Kobanê’den Suruç’un Yumurtalık sınırına geçiş yapmak isteyen kitleye yapılan saldırıda çok sayıda gaz bombası kullanıldı.

Kobanê\'den dönenlere sınırda asker saldırısı
Paylaş

Kobanê direnişine destek olmak için Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobanê'ye geçen binlerce kişi, dönüşte asker saldırısıyla karşılaştı. Sınırdan geçen ve Kobanê'ye gittikten yaklaşık 1 saat sonra yeniden Türkiye 'ye gelmek için tellerin bulunduğu alana gelenlere ise asker tarafından izin verilmedi.

Sınır hattında yoğun yığınak yapan polis ve askerler, sınırı geçen kişilerin Türkiye'ye sadece Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan girebileceklerini Türkçe ve Kürtçe anonslarla bildirdi. Bu kez sınır kapısına yönelen kalabalığın Türkiye'ye giriş yapacağı öğrenilirken, bu kişiler hakkında sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle yasal işlem yapılacağı da bildirildi. Bu arada güvenlik güçleri sınır hattında toplanan kalabalığa zaman zaman biber gazı bombalarıyla saldırıken, bazı kişiler ise gözaltına alındı.

Asker ve polisin karanlıkta yaptığı saldırı sırasında ezilenler olduğu öğrenildi. Saldırının ardından yapılan görüşme sonucu yurttaşların 10'ar kişilik gruplar şeklinde geçişlerine izin verildi. Kitlenin geçişi başladı.  (SURUÇ)

Binlerce kişi sınırı aşıp Kobanê'ye geçti

ÖNCEKİ HABER

Dersim\'de Kobanê\'ye destek yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Tarım işçilerinin servisi kaza yaptı: 2 ölü, 21 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...