26 Eylül 2014 18:41

ABD'den dönen Erdoğan tampon bölge istedi

ABD’de katıldığı BM genel kurulu ve iklim zirvesine katılan ve Türkiye’ye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Uçuşa yasaklı bölge ilan edilmeli. Güvenli bir bölge, Suriye tarafında tesis edilmeli' dedi.

ABD\'den dönen Erdoğan tampon bölge istedi
Paylaş

ABD’de katıldığı BM genel kurulu ve iklim zirvesinin ardından Türkiye’ye dönen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan, yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Bölgede kritik bir dönemi yaşıyoruz. Çünkü yaklaşık 1250 km sınırımız olan Suriye ve Irak'ta mevcut terör eylemleri 'Bizi ilgilendirmez' veya 'Bize ne?' deme lüksümüz yok. Şu anda yaklaşık 1,5 milyon sığınmacı bizim ülkemizde. Uçuşa yasaklı bölge ilan edilmeli, Güvenli bir bölge Suriye tarafında tesis edilmeli" dedi.

Ağır silahların IŞİD’in elinde olduğunu söyleyen Erdoğan şunları söyledi: “Maliki ordusu kaçtığında oradan da ne yazık ki Amerika’nın verdiği silahlar maalesef  IŞİD’in eline geçti. Bunu kendileri de biliyorlar, bizim yanlışımız diyorlar. Daha sonra bir çok irili ufaklı terör örgütleri türemeye başladı. Cidde’de 40 ülke bir araya geldi, biz de katıldık. Bizler insani yardım boyutunda katılabiliriz ama başka adım atamayız dedik. Neden 49 vatandaşımız rehineydi. Ama şimdi şartlar değişti. Bundan sonraki süreç farklı olacak. Tezkere parlamentodan geçtikten sonra atılması gereken adımlar atılacak.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme kararından 6 gün sonra yeniden sürgün

SONRAKİ HABER

Yasadışı dinleme soruşturmasında 9 polis tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa