26 Eylül 2014 17:21

Van’da bir mahalleye kuduz karantinası

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Şemsibey Mahallesi’nde telef olan 2 inekte kuduz virüsünün tespit edilmesi üzerine mahalle karantinaya alındı.

Van’da bir mahalleye kuduz karantinası
Paylaş

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Şemsibey Mahallesi’nde telef olan 2 inekte kuduz virüsünün tespit edilmesi üzerine mahalle karantinaya alındı. Mahalle girişine ‘kuduz risk alanı’ yazılı tabela asılırken, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri de mahallede bulunan ahırlara girerek aşılama yaptı.

Van’ın merkez ilçelerinden olan Tuşba’ya bağlı Şemsibey Mahallesi’nde geçen hafta cumartesi günü Mehmet Koç’a ait 2 inekte kuduz belirtileri görüldü. Koç inekleri Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesine götürerek kontrol ettirdi. Burada üniversitenin kuduz şüphesi olduğunu bildirmesi üzerine Koç, bu hayvanlarını ayrı bir ahıra kapattı. Mehmet Koç, ahıra kapattığı hayvanlarda hareket değişikliği ve hayvanların saldırganlaşması üzerine İlçe Tarım Müdürlüğüne bilgi verdi. Mahalleye giden İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler ile Tuşba Belediye Başkanlığına bağlı ekipler de konuyla ilgili çalışma yaptı. Ekipler daha sonra ineklerin kesilen kafalarının incelenmesi için Elazığ’daki Veterinerlik Araştırma Merkezi Laboratuvarına gönderdi. Buradaki laboratuvar incelemesinde de kuduz virüsüne rastlandı.

Bunun üzerine dün mahallenin girişine ‘kuduz risk alanı’ tabelası asılırken, özel kıyafetli İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri de mahallede bulunan tüm ahırları tek tek dolaşarak, büyük ve küçükbaş hayanlar ile birlikte evcil ve sokak hayvanlarında aşılama çalışması yaptı.

Tuşba İlçe Tarım Müdürü Salih Şirazi, mahallede başlattıkları aşılama çalışmalarının 1 hafta süreceğini söyledi. Şirazi, 6 ay boyunca mahallede karantina uygulaması yapacaklarını belirterek, “Hayvan giriş ve çıkışları bu mahallemizde 6 ay boyunca yasaklandı. Aşı çalışmalarımız bittikten sonra da mahalledeki işletmelerimizi her hafta ziyaret edip, kontrol yapacağız” dedi. (Van/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Polisten ‘Kaskıma kafa attılar’ iddiası

SONRAKİ HABER

Göztepe Hastanesi’ndeki sürgünün gerekçesi ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...