26 Eylül 2014 17:08

Otobüs hattı iptal, öğrenciler mağdur

stanbul’da bazı İETT hatlarının Fatih Üniversitesi güzergahından kaldırılması öğrencileri mağdur etti. Üniversiteye gitmek için her gün binlerce öğrencinin kullandığı 76F hattındaki otobüslerin iptal edilmesi, öğrencileri ve vatandaşları yollarda bıraktı.

Otobüs hattı iptal, öğrenciler mağdur
Paylaş

İstanbul’da bazı İETT hatlarının Fatih Üniversitesi güzergahından kaldırılması öğrencileri mağdur etti. Üniversiteye gitmek için her gün binlerce öğrencinin kullandığı 76F hattındaki otobüslerin iptal edilmesi, öğrencileri ve vatandaşları yollarda bıraktı.

İETT işletmesinin bazı bölgelerdeki otobüs hatlarını iptal etmesi büyük şaşkınlığa neden oldu. İptal edilen hatlardan biri de, öğrenci ve yolcu yoğunluğu en fazla olan 76F Beylikdüzü-Fatih Üniversitesi hattı. Her gün binlerce öğrencinin kullandığı hattaki seferleri sona erdiren İETT, gerekçe olarak sefer fazlalığı olan yerlerden sefer azlığı olan yerlere aktarma yapılmasını gösterdi.

Zaten yoğun olan hattaki sefer sayısının ihtiyacı karşılamadığını belirten öğrenciler, özel belediye otobüslerinin de yetersiz kaldığını kaydetti. Üniversitenin önündeki durakta yaşanan yoğunluk, iptal edilen seferlerin etkisini gözler önüne serdi. Durağa yanaşan küçük halk otobüslerine binmeye çalışan yüzlerce öğrenci ulaşım konusunda yaşanan çaresizliği de ortaya koydu. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde otobüslere binmek için hem öğrenciler hem de sanayi bölgesindeki fabrika çalışanları adeta birbirini eziyor.

HAT ÇOK YOĞUN

Öğrencilerden Büşra Huri Gölge, kaldırılan hatları kullanan çok fazla öğrenci olduğunu özellikle Mecidikeyköy’den gelenlerin bu hattı kullandıklarını söyledi.
Sabah ve akşam saatlerinde geri kalan iki hatta büyük yığılmalar olduğunu söyleyen Gölge, “Yazın öğrenci olmadığı için hattın boş kaldığı söylenebilir ama ben okula başladığımdan beri bu hat çalışıyor” dedi.

Emrah Akdeniz de kaldırılan hattı kullandıklarını ve mağdur durumda kaldıklarını anlattı. Hattı kullanarak okula gelen engelli arkadaşlarının da olduğunu söyleyen Akdeniz, “Mevcut hatlar direk üniversite öğrencilerine yönelik değil. Bölge halkının taşınmasında bile yetersiz kalıyor” diye konuştu. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Asker ve polis sınırın iki tarafına da saldırıyor

SONRAKİ HABER

Ebru Torun davasında kamu güvenliği bahanesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...