26 Eylül 2014 16:22

Davutoğlu’dan destek şartı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak ve Suriye’deki IŞİD varlığına karşı bir operasyonu bölgeye huzur ve istikrar getirme perspektifi taşıyorsa destekleyeceklerini söyledi.

Davutoğlu’dan destek şartı
Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak ve Suriye’deki IŞİD varlığına karşı bir operasyonu bölgeye huzur ve istikrar getirme perspektifi taşıyorsa destekleyeceklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, dün ilk kez AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.  Başbakan, Irak ve Suriye’deki çatışmalarla, IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Irak’ta yaşananlar konusunda Türkiye’nin çok önceden uyarılarda bulunduğunu ileri süren Davutoğlu, Türkiye’nin ulusal güvenliği için her türlü tedbiri alacağını, bunun için kimseye bir şey sormayacağını söyledi. Başbakan, IŞİD’e karşı ABD önderliğinde oluşturulan koalisyona destek ile ilgili de şu ifadeleri kullandı: “Kolay değil ateş çemberinin ortasında bir istikrar adası olmayı başarabilmek, becerebilmek ve bunu koruyabilmek. Aziz milletimiz bunu takdir ediyor. Bir taraftan bunu korurken bir taraftan da şunu biliyoruz. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bizim istikrar adası olarak kalabilmemizin şartı çevredeki huzur ve istikrarın temin edilmesidir. Herhangi bir askeri operasyon ve çözüm nihai kertede bölgeye huzur ve istikrar getirme perspektifi taşıyorsa bunu destekleriz. Ama palyatif çözümlerle kamuoyuna dönük bazı hamleler şeklinde bir yaklaşımla benimsenirse bununla ilgili kanaatlerimizi de açık yüreklilikle söyleriz, konuşuruz.”

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreciyle ilgili çalışmalarını ciddiyetle sürdürdüklerini ileri süren Davutoğlu, “Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirine alternatif değildir. Kim çözüm sürecini bahane ederek kamu düzeni hakkında şüphe uyandırmaya çalışırsa, devletin eli onların üzerinde olur. İstismar edenler olursa kamu düzeninin korunması adına onlara gereken cevap verilecektir” dedi.

KOBANÊ’DE ÇATIŞMA
Kobanê’de yaşananlara da değinen Davutoğlu, “Kobanê’den gelenlerin sayısı 165 bin. Bu haber bana iletildiğinde ben Bakü’deydim. Üç bakanımız hemen oraya gittiler” dedi. Kobanê’deki IŞİD saldırısından kaçarak Suruç’a sığınan Suriyelilere polis ve jandarmanın yaptığı müdahale sırasında güvenlik güçlerine taş atan HDP’li Aysel Tuğluk’u da eleştiren Davutoğlu, “Taş atan o vekile sesleniyorum: Biz size gül atmaya devam edeceğiz. Siz bize muhabbet beslemeseniz de. Askerimize attığınız o taşlar Kürt kardeşlerimizin vicdanına atılmıştır” diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halk hükümetten açık adım bekliyor

SONRAKİ HABER

İstanbul için saat 18.00 uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...