26 Eylül 2014 15:48

Polisin öldürdüğü Emrah Barlak davasında karar çıkmadı

Polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Emrah Barlak davasında, mahkeme üyeleri ve savcı değiştiği için karar çıkmadı.

Polisin öldürdüğü Emrah Barlak davasında karar çıkmadı
Paylaş

Polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Emrah Barlak davasında, mahkeme üyeleri ve savcı değiştiği için karar çıkmadı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 12 Ağustos 2012 tarihinde yaşanan trafik kazası sonrasında çıkan tartışmada polis İmran Kahya'nın sıktığı üç kurşunla yaşamını yitiren Emrah Barlak davasının duruşması, İzmir Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya Barlak ailesinin avukatları Nergis Umut Aslan, Zeynel Kaya ile tutuklu sanık İmran Kahya ve avukatı katıldı. Sanık polisin avukatı tahliye talep ederken, Barlak ailesinin avukatları ise, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Aileler bugün kararın çıkmasını beklediği davada, mahkeme heyeti ve savcının değişmesi nedeni ile karar verilemedi. Mahkeme Heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Kasım erteledi.

DAVA BOYUNCA AİLEYE BASKI

Duruşma öncesinde Barlak ailesi, oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Polis şiddeti ile yaşamını kaybeden Baran Tursun'un yaşamını kaybettiği yerde toplanan İHD İzmir Şubesi, ÇHD İzmir Şubesi'nin ve polis kurşunu ile yaşamını kaybeden çocukların aileleri, "Polisin öldürme gücü 2007-2014 199 ölüm", "Adalet istiyoruz", Emrah Barlak'ın ve devlet şiddeti ile yaşamını kaybeden çocukların fotoğrafları taşındı. Eylemde sık sık, "Adalet istiyoruz", "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atılırken aileler adına basına açıklamayı Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun okudu.

MAĞDUR KARDEŞ TUTUKLANDI


Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile topluma karşı adeta cephe savaşı başlatıldığını belirten Tursun, polis şiddetinin sonlandırılması için yargının da bu suçları yapanların cezalandırması gerektiğini söyledi. Emrah Barlak'ın ablası Dilek Sözgeç ise, dava süresi boyunca polisin aileye sürekli olarak baskı yaptığını söyledi. Barlak, "Daha önce eve baskın yapan polis iki kardeşimi gözaltına aldı. Kardeşim Erhan Barlak tutuklandı" dedi.

KARAR DURUŞMASI ÖNCESİ AİLENİN EVİNE BASKIN YAPILDI


Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak, "Bizim canımız yanıyor. Biz adalet istiyoruz" dedi. Davanın avukatlarından ÇHD İzmir Şubesi üyesi Nergiz Tuba Aslan, davada sürekli olarak delillerin karartılmaya çalışıldığını sanık polisin de emniyet tarafından korunduğunu söyledi. "Emrah'ın elinde bıçak vardı" iddiasının ortaya atıldığını söyleyen Aslan, incelemelerin ardından bunun gerçek olmadığının ortaya çıktığını anlattı. Karar duruşmasına iki gün kala ailenin evine polis baskını yapılmasının nedeninin aileyi mahkemeye suçlu gibi göstermek olduğunu belirten Aslan, tutukluluk kararı beklediklerini kaydetti.

Daha sonra kısa süreli oturma eylemi yapan grup mahkemenin yapılacağı İzmir Adliyesi'ne doğru, "Katil polis", "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları ile yürüdü. (İzmir/DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Salih Müslim\'den uluslararası kamuoyuna acil çağrı

SONRAKİ HABER

Halk hükümetten açık adım bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...