26 Eylül 2014 14:47

Binlerce kişi sınırı aşıp Kobanê'ye geçti

Kobanê'de 3 cephede çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelen binlerce kişi, "Bijî Berxwedana Kobanê" sloganlarıyla sınır kapısından Kobanê'ye geçti. Yeniden Türkiye 'ye gelmek için tellerin bulunduğu alana gelenler ise asker ve polisin saldırısıyla karşılaştı.

Binlerce kişi sınırı aşıp Kobanê\'ye geçti
Paylaş

Kobanê'de 3 cephede çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelen binlerce kişi, "Bijî Berxwedana Kobanê" sloganlarıyla sınır kapısından Kobanê'ye geçti.

Kobanê direnişine destek olmak için Mürşitpınar Sınır Kapısı'na gelen binlerce kişi hem sınır kapısından hem de Suruç'un Etmanik köyünden Kobanê'ye geçti. El ele tutuşarak tel örgülerini aşan yurttaşları YPG'liler sloganlarla karşıladı. YPG'lilerle buluşan halk "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Kobanê" sloganları atıyor. Kobanê'ye geçişler devam ediyor.

Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırıları devam ederken, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda toplanan binlerce kişi, sınır kapısının yanındaki telleri kaldırarak, gruplar halinde Kobanê'ye geçti.

GERİ DÖNMELERİNE İZİN VERİLMEDİ

Sınırdan geçen ve Kobanê'ye gittikten yaklaşık 1 saat sonra yeniden Türkiye 'ye gelmek için tellerin bulunduğu alana gelenlere ise asker tarafından izin verilmedi. Sınır hattında yoğun yığınak yapan polis ve askerler, sınırı geçen kişilerin Türkiye'ye sadece Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan girebileceklerini Türkçe ve Kürtçe anonslarla bildirdi. Bu kez sınır kapısına yönelen kalabalığın Türkiye'ye giriş yapacağı öğrenilirken, bu kişiler hakkında sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle yasal işlem yapılacağı da bildirildi. Bu arada güvenlik güçleri sınır hattında toplanan kalabalığa zaman zaman biber gazı bombalarıyla saldırıken, bazı kişiler ise gözaltına alındı. (DİHA)

 

 

 


Sınırdan geçenleri YPG militanları karşılayıp dayanışmaya gelenlerin bayraklarını salladı

ÖNCEKİ HABER

IŞİD saldırılarını protesto eden öğrencilere saldırı

SONRAKİ HABER

Salih Müslim\'den uluslararası kamuoyuna acil çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...