26 Eylül 2014 09:30

Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Biden'le görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden ile görüştü.

Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Biden\'le görüştü
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta konakladığı The Peninsula otelinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı kabul etti. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tanı ile de görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra terörle ortak mücadele, Irak ve Suriye'deki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Irak'ta yeni hükümetin kurulmasının ardından istikrarın tesisini hedefleyen çalışmalara Türkiye ve ABD'nin birlikte katkı sağlamalarının, Suriye'de yeni bir düzen ve istikrarın sağlanması gerektiği konularının da ele alındığı öğrenildi. Görüşmede, bölgede artan mülteci sorununa çözüm üretmek için de ortaklaşa çalışmanın önem taşıdığının vurgulandığı da kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'taki ikili temasları çerçevesinde, The Peninsula otelinin üçüncü katında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KATAR EMİRİ EL TANI İLE GÖRÜŞTÜ

Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurulu Genel Görüşmelerine katılmak için ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tanı ile görüştü.
 

ÖNCEKİ HABER

CHP, Ankara’daki “arama” kararını yargıya taşıdı

SONRAKİ HABER

Sınır hattında binlerce kişi insan zinciri oluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...