26 Eylül 2014 08:11

Ferguson Polis Şefi protestocular ve Brown ailesinden özür diledi

Ferguson Polis Şefi Thomas Jackson, “Polisler insanların barışçıl bir şekilde toplanma hakkını korumak için buradalar. Eğer bu hakkı barışçıl bir şekilde kullanmak isteyen birileri üzgün veya kızgın ise kendimi bundan sorumlu hissediyorum ve özür diliyorum.” dedi.

Ferguson Polis Şefi protestocular ve Brown ailesinden özür diledi
Paylaş

Ferguson Polis Şefi Thomas Jackson, “Polisler insanların barışçıl bir şekilde toplanma hakkını korumak için buradalar. Eğer bu hakkı barışçıl bir şekilde kullanmak isteyen birileri üzgün veya kızgın ise kendimi bundan sorumlu hissediyorum ve özür diliyorum.” dedi.

ABD'nin Missouri eyaletindeki Ferguson kasabasında silahsız bir gencin polis tarafından öldürülmesi sokak protestolarına neden olmuştu. Protestolara polisin sert müdahalesi tansiyonun artmasına, şehirde yağma ve saldırılara yol açmıştı. Başkan Barack Obama da polisi orantısız güç kullanılmaması konusunda uyarmıştı.

Ferguson Polis Şefi Thomas Jackson olaylardan iki aylık bir süre geçmesinin ardından bir özür videosu yayınladı. Gözleri dolduğu gözlenen Jackson yaklaşık iki buçuk dakika süren videoda 6 kez protestucular ve Brown ailesinden özür diledi.

Bir gece içinde küçük bir kasabanın polis şefi olmanın yanında ırkçılık, eşitlik ve polisin rolünün ele alındığı bir tartışmanın parçası olduğunu belirten Jackson, “Polis şefi ve bir kasaba sakini olarak bu tartışmanın içinde olmak istiyorum. Aynı zamanda çözümün de parçası olmak istiyorum.” dedi.

Brown ailesine seslenmek istediğini ifade eden Jackson, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuğunu kaybetmeyen hiç kimse sizin duygularınızı anlayamaz. Çocuğunuzu kaybetmiş olmanızdan dolayı çok özür diliyorum. Ayrıca Michael’ın sokaktan kaldırılmasının uzun sürmüş olmasından dolayı da özür diliyorum. Kanıt toplamaya çalışan ve o gün olanları doğru resmetmek isteyen dedektifler için orada geçen süre çok önemli. Ama yine de çok uzundu ve bu yüzden çok özür diliyorum.”

Dedektiflerin sadece işlerini yapmaya çalıştığını belirten Jackson, “Lütfen araştırma memurlarının Brown ailesine, Afrikan-Amerikan toplumuna veya mahalle sakinlerine saygısızlık ettiğini düşünmeyin.” dedi.

‘ANAYASAL PROTESTO HAKKLARINI KULLANAMAYANLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM’

Ferguson’da yaşananlar yüzünden üzüntü duyan bir çok insanın barışçıl protesto yapmaya geldiklerini ifade eden Jackson, “Ama maalesef bazılarının farklı amaçları vardı. Anayasal protesto haklarını yeterince koruyamadığımı düşünen barışçıl protestoculardan özür diliyorum. Polisler insanların barışçıl bir şekilde toplanma özgürlüğünü korumak için buradalar. Eğer bu hakkı barışçıl bir şekilde kullanmak isteyen birileri üzgün veya kızgın ise kendimi bundan sorumlu hissediyorum ve özür diliyorum.” dedi.

Afrikan-Amerikan topumunun Polis departmanına yönelik güvensizlik duyduğunun farkında olduğunu belirten Jackson, “Bu kasaba hepimize ait ve hepimiz bu toplumun bir parçasıyız. Belli ki daha yapacak çok işimiz var. Toplum olarak, şehir ve ülke olarak çözmemiz gereken ciddi problemlerimiz var.” dedi.

Jackson konuşmasının sonunda bir kez daha Brown ailesinden özür diledi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Çin’de ilkokula bıçaklı saldırı: 4 ölü

SONRAKİ HABER

Diyarbakır\'da polise silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa