26 Eylül 2014 00:12

Beşiktaş ve Bursaspor'a kötü haber

UEFA, Finansal Fair-Play çerçevesinde Beşiktaş Kulübü ile ilgili inceleme başlatırken, Bursaspor'un da Avrupa Ligi katılım payını finansal fair play çerçevesinde askıya aldı.

Beşiktaş ve Bursaspor\'a kötü haber
Paylaş

UEFA, Finansal Fair-Play çerçevesinde Beşiktaş Kulübü ile ilgili inceleme başlatırken, Bursaspor'un da Avrupa Ligi katılım payını finansal fair play çerçevesinde askıya aldı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu Liverpool, Monaco, Roma, Inter, Krasnodar ve Sporting Lizbon kulüpleri hakkında inceleme başlatıldı.

Ayrıca Bursaspor'un da Avrupa Ligi katılım payını finansal fair play çerçevesinde askıya alındığı bildirildi.

Adı geçen kulüplerin finansal raporlarını belirlenen tarihlerde UEFA'ya iletmedikleri ifade edilirken, kapsamlı raporların Ekim ve Kasım aylarında UEFA'ya sunulması istenildi.


BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NDEN UEFA İNCELEMESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Beşiktaş Kulübü, UEFA'nın Finansal Fair-Play çerçevesinde inceleme başlatmasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;

"UEFA tarafından bugün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Kulübümüz de dahil toplam 7 kulübün, 2012 ve 2013 finansal raporlama dönemleri sonunda açıklamış oldukları denk bütçe açıkları nedeniyle, ilgili kulüpler hakkında resmi inceleme başlatıldığı ve bu Kulüplerden Ekim ve Kasım ayları içerisinde ek bilgi ve belge talep edileceği bildirilmiştir.

Bu husus kulübümüzün halihazırda devam eden UEFA Avrupa Ligi'nde yarışma hakkına bir engel teşkil etmemektedir."

BURSASPOR KULÜBÜ BAŞKANI BÖLÜKBAŞI: NORMAL BİR YAZIŞMA

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, UEFA Finansal Kontrol Komitesi'nin aralarında Bursaspor'un da bulunduğu 5 kulübün 2014-2015 sezonunda Avrupa kupalarından elde edecekleri gelirlerinin, ödenmemiş borçlarının olduğu gerekçesiyle askıya alındığı ifadelerine yer verildi. Bu kararın kesin karar olmadığını da açıklayan komite, asıl kararın yapılacak incelemeler sonrası 30 Eylül'de duyurulacağını belirtti.

Konuyla ilgili Doğan Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı şunları söyledi: 'Bu normal, rutin bir yazışma. Gelir tablomuzu göndermemizi istiyorlar. 15 Ekim tarihine kadar göndereceğiz.' (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadın Voleybol Milli Takımı Bulgaristan’a mağlup oldu

SONRAKİ HABER

Erdoğan\'ın korumalarından gazetecilere saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...