26 Eylül 2014 06:00

Tunus’un en önemli seçimi

Tunus’ta İlk parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri 26 Ekim ve 23 Kasım’da gerçekleştirilecek. 2011 ayaklanmalarından sonra oluşturulan Tunus Halk Cephesi, Tunus Emekçileri Partisi Sözcüsü Hamma Hammami’yi aday gösterdi. Bu cephenin genç yöneticilerinden Oussema Chebbi seçimi Evrensel’e yazdı.

Tunus’un en önemli seçimi
Paylaş

Tunus’ta İlk parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri 26 Ekim ve 23 Kasım’da gerçekleştirilecek.  2011 ayaklanmalarından sonra oluşturulan Tunus Halk Cephesi, Tunus Emekçileri Partisi Sözcüsü Hamma Hammami’yi aday gösterdi. Bu cephenin genç yöneticilerinden Oussema Chebbi, seçimi Evrensel’e yazdı.

Oussema CHEBBİ  
Tunus Emekçileri Partisi


Tunus’ta seçimlere 2 aydan daha az bir zaman kaldı. Bu seçimlerin, devrimin başlamasından bu yana gerçekleşecek olan en önemli süreçlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü seçimlere, ‘terörizm’ işsizlik, yoksulluk, doğal kaynakların sömürülmesi gibi bir çok sorunun gölgesinde gidiyoruz. Bu yüzden Tunus Emekçileri Partisi ve diğer sol partiler olarak seçimlere Halk Cephesi olarak bir çatı altında mücadelemizi ortaklaştırarak hazırlanıyoruz.  

Tunus Halk Cephesi olarak, Tunus halkına danışacağımız ve sunacağımız bir çok ekonomik, sosyal, çevresel projemiz var. Bizler Tunus halkıyla ittifak içerisinde olarak bir çok başarıya imza attık. Bunlardan biri Borda Meydanı’nda yaptığımız oturma eylemleriydi. Tunus Halk Cephesi olarak yaptığımız eylemde, gerici-faşist hükümetin düşmesini sağladık.  
Tunus Halk Cephesi olarak seçim çalışmalarına hızla başladık. Seçim kampanyamızı daha etkili hale getirmek için bir çok bölgede seçim komiteleri oluşturduk. Diğer taraftan seçim listelerimizin başında yer alan bir çok isim demokrasi ve diktatörlüğe karşı verilen mücadelenin en başında yer alan isimler. Elbette belirlenen adayların hepsi bir çok komitede tartışılarak, herkesin ortak iradesiyle birlikte alınmıştır.

KAZANMAYA BİR ADIM DAHA

Tunus’ta politik bakış açısı şu anda 3 parçaya ayrılmış durumda. Birincisi: İslamcı Cephe (Liderliği Nahda Partisi), İkincisi: Liberal Cephe (Tounes Partisi) ve son olarak Halk Cephesi. Elbette, burjuvazi ve emperyalizm tarafından İslamcılar ve Liberaller arasında kutuplaştırılan bu siyasi atmosferde seçimlere gitmek kolay değil. Fakat Halk Cephesi bu kutuplaştırma arasında yer almayarak yeni bir yaşam vaat ediyor. Seçim sürecinde yaratacağımız devrimci kararlılıkla kazanmaya bir adım daha yaklaşacağız. 

ÖNCEKİ HABER

Obama 6 yılda 7 ülkeyi bombaladı

SONRAKİ HABER

Savaş korkusuyla uyumak istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...