25 Eylül 2014 22:54

Türküler Şengal ve Kobanê için söylendi

Diyarbakır'da Şengal ve Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla düzenlenen konserde, çok sayıda sanatçı sahne aldı.

Türküler  Şengal ve Kobanê için söylendi
Paylaş

Diyarbakır'da Şengal ve Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla düzenlenen konserde, çok sayıda sanatçı sahne aldı.

Demokratik Sanatçılar Birliği, Şengal halkıyla dayanışmak amacıyla Şeyh Said Meydanı'nda onlarca sanatçının katılımıyla konser düzenledi.

Konserde DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Êzidî Federasyonu Eş Başkanı Leyla Ferman, HDP Parti Meclis Üyesi Pınar Aydınlar, IŞİD saldırılarının ardından Diyarbakır'a göç eden Êzidî aileleri ile binlerce yurttaş, Rojava ve Şengal halkına destek için bir araya geldi. Sık sık "Biji berxwedana Kobanê", "Biji berxwedana YPG", "Biji serok Apo" sloganlarının atıldığı konserde konuşan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, yüzyıl önce Kürtlere saldıran devletlerin bugün de aynı yollara başvurduğunu belirterek, IŞİD çeteleri üzerinden Kürt halkına saldırıların gerçekleştirildiğini söyledi. IŞİD çetelerine karşı direniş gösteren gençleriyle savaşçıları yalnız bırakmamanın onur, namus ve şerefe sahip çıkma günü olduğunu söyleyen Dicle, "Göreceksiniz hiçbir güç Kürt halkının ilerleyişini durduramaz. Göreceksiniz ki bu çete sürüsünü Kürdistan'dan def edeceğiz ve ulusal birliğimizin karşısında hiçbir güç duramayacak" dedi.

'SONUNA KADAR MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Êzidî Federasyonu Eş Başkanı Leyla Ferman ise, Şengal ve Kobanê'de sadece acının olmadığını, aynı zamanda mücadele alanlarının da olduğunu vurgulayarak, sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Şengal saldırılarına karşı aydın, yazar, sanatçı, sinema emekçileri, akademisyenlerin yer aldığı ve "Şengal'e Ses Ver" sloganıyla hazırlanan komu spotu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Konserde, Necmedîn Xulamî, Suavi, Ferhat Tunç, Dengbêj Elî Qerejdaxî, Pinar Aydınlar, Hozan Diyar, Mehmet Atlı, Beytocan, Xanemîr û Hesen Şerîf gibi onlarca sanatçı sahne aldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Haliç\'te kadın cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin kalbi hasta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...