25 Eylül 2014 20:25

Seçimin faturası işçiye çıktı

Van’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarında taşeron olarak çalıştırılan ve Van’ın büyükşehir olmasıyla işten çıkarılan 305 işçiye, AKP’nin seçim öncesi verdiği söz yerine getirilmedi.

Seçimin faturası işçiye çıktı
Paylaş

Van’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarında taşeron olarak çalıştırılan ve Van’ın büyükşehir olmasıyla işten çıkarılan 305 işçiye, AKP’nin seçim öncesi verdiği söz yerine getirilmedi. Seçimlerden sonra Van AKP Milletvekili Burhan Kayatürk’ün “Van’da yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettik. Elimizden bir şey gelmiyor” sözlerine hatırlatan işçiler, işlerini geri istiyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 7 yıldır taşeron olarak çalışan Mecit Onar, ekmeklerinin peşinde olduklarını dile getirerek, “Halk demokratik olarak sandıklara gider ve kime oy vereceğini kendisi karar verir. Ama iktidar partisi kendi istediği gibi sonuç almadığı için bizi cezalandırıyor” dedi. MEB bünyesinde 10 yıl taşeron olarak çalışan Ferzende Acar ise, işten çıkarıldığı için kirasını ödeyemediğini ve depremden ağır hasarlı raporu verilen evine tekrar taşınmak zorunda kaldığını söyledi. 13 yıldır taşeron olarak çalışan Burhan Kayatürk de, kirasını ödeyemediğini ve evden atıldığını, 3 aydır akrabalarının yardımıyla çocuklarına baktığını dile getirdi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li değilsin kıyımı

SONRAKİ HABER

Kobanê ve Rojava devrimi mutlaka zaferle sonuçlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...