25 Eylül 2014 20:17

Taşeron firma kusurlu bulundu

Zonguldak'ta, geçen yıl 7 Ocak’ta meydana gelen 8 maden işçisinin yaşamını yitirdiği metan gazı püskürmesi ile ilgili açılan tazminat davası kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda alt işveren taşeron firma yüzde 70, asıl işveren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yüzde 30 kusurlu bulundu.

Taşeron firma kusurlu bulundu
Paylaş

Zonguldak'ta, geçen yıl 7 Ocak’ta meydana gelen 8 maden işçisinin yaşamını yitirdiği metan gazı püskürmesi ile ilgili açılan tazminat davası kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda alt işveren taşeron firma yüzde 70, asıl işveren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yüzde 30 kusurlu bulundu. w

Asıl işveren ve alt işveren ilişkisinin yasal olarak uygun olmadığı vurgulanan raporda, yasanın, teknoloji ve uzmanlık gerektiren işlerde alt işveren kullanılmasına izin verdiği, ancak galeri açma işinin TTK’nın asıl işi olduğu ve teknooji, uzmanlık gerektiren bir iş olmadığı belirtildi. Cumhuriyet Savcılığı, TTK’nın eski ve yeni genel müdürleri ile yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma izni istemiş, ancak Enerji Bakanlığı bunu reddetmişti. Savcılık, bakanlığın soruşturma izni vermemesi kararını Danıştay’a taşımıştı. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

Çözüm fiili mücadelede

SONRAKİ HABER

AKP’li değilsin kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa