25 Eylül 2014 17:53

'Coğrafi koşullar Kobani'ye peşmerge göndermemizi engelliyor'

Kürdistan Federe Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, coğrafi şartların Suriye’nin Kobani bölgesine peşmerge göndermelerini engellediğini söyledi.

\'Coğrafi koşullar Kobani\'ye peşmerge göndermemizi engelliyor\'
Paylaş

Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, coğrafi şartların Suriye’nin Kobani bölgesine peşmerge göndermelerini engellediğini söyledi.

Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, başkanlık konutunda Almanya Savunma Bakanı Ursul Von Der Leyen’i kabul etti. Basına kapalı olarak yapılan ikili görüşmenin ardından Barzanı ve Leyen ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Almanya hükümetine yaptığı askeri yardımlardan dolayı teşekkür eden Barzani, "Kürdistan Peşmerge güçlerine yapılan askeri yardımlardan dolayı Almanya hükümetine teşekkür ediyoruz. Bunun Almanya için kolay olmadığını biliyoruz. Biz Kobanê’ye peşmerge gücü göndermeyi çok istiyorduk. Ancak Rojava’nın coğrafi koşullarından dolayı bu imkanı yaratamadık. Coğrafi koşullar Kobanê’ye peşmerge göndermemizi engelliyor. Amerika Birleşik Devletleri ve uluslararası toplumdan IŞİD'in Kobanê’yi işgal etmesine müsaade edilmemesini istedik. Kobanê’nin IŞİD’in eline düşmemesini sevinçle karşıladık. Eğer uluslararası güç bizim talebimiz üzerine Kobanê’nin işgal edilmesine engel olmuşsa, teşekkür ederiz. Kısa bir zaman içinde IŞİD teröristlerine ağır bir darbenin indirilmesini umut ediyoruz" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Koalisyon IŞİD’in petrol rafinerilerini vurdu

SONRAKİ HABER

Agos\'tan Markar Esayan\'a yanıt: Çanak yalayıcısın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...