25 Eylül 2014 17:49

Koalisyon IŞİD’in petrol rafinerilerini vurdu

ABD ordusu, IŞİD’e karşı kurulan koalisyon ortaklarıyla Suriye’de IŞİD’in kontrolündeki 12 petrol rafinerisini vurdu.

Koalisyon IŞİD’in petrol rafinerilerini vurdu
Paylaş

ABD ordusu, IŞİD’e karşı kurulan koalisyon ortaklarıyla Suriye’de IŞİD’in kontrolündeki 12 petrol rafinerisini vurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) hava saldırılarına ara verilmesinin ardından yapılan açıklamaya göre, ABD askeri güçleri, Suriye’de IŞİD’e yönelik saldırılarını Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle düzenledi.

Savaş uçakları ve insansız hava araçlarının kullanıldığı 13 hava saldırısında el Mayadin, Ebu Kemal, Haseke ile Deyr Ez Zor’da IŞİD’in kontrolünde bulunan 12 petrol rafinerisi hedef alındı.
Açıklamada, hedeflerin başarıyla vurulduğuna dair ön izlenimlere sahip olunduğu, verilen hasarla ilgili tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Hedef alınan küçük ölçekli rafinerilerin IŞİD’in eylemlerine yakıt katkısı sunduğu ve gelecekte operasyonlarını sürdürmesi için de ekonomik kazanç sağladığı kaydedildi.
Her biri günde 300-500 varil petrol üreten bu rafinerilerin IŞİD’e günlük 2 milyon dolar kaynak temin ettiği bildirildi.

Operasyondaki kayba ilişkin ABD’den bir açıklama gelmezken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, dün gece düzenlenen saldırıda 14 IŞİD üyesi ile beş sivilin öldüğünü öne sürdü.

ÜRDÜN KOALİSYONA KATILDI MI?

Diğer yandan ismini açıklamayan ABD’nin iki yetkilisi, AFP haber ajansına Ürdün savaş uçaklarının Suriye’de IŞİD ve benzer silahlı gruplara devam eden hava saldırılarına katıldığını söyledi.
Ürdün, salı günü ABD’nin öncülüğünde IŞİD’e karşı mücadele koalisyonunun Suriye’ye düzenlediği hava saldırılarına katıldığını doğrulamıştı. Koalisyonun yanında yer alan diğer dört Arap ülkesi ise Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar’dı.

Reuters’e konuşan ve ismini açıklamayan ABD yetkilisi, ABD’nin iki gündür devam eden hava saldırılarında Horasan Lideri Muhsin El Fadli’nin öldürüldüğüne inandığını söyledi.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin’in yolsuzlukla imtihanı

SONRAKİ HABER

\'Coğrafi koşullar Kobani\'ye peşmerge göndermemizi engelliyor\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...