25 Eylül 2014 16:29

Kobanê direnişi inançların güvencesidir

Kobenê'ye destek vermek için sınır kapısına gelen Alevi dernekleri, Kobanê devriminin inançların ve halkların güvencesi olduğunu vurguladı

Kobanê direnişi inançların güvencesidir
Paylaş

Kobenê'ye destek vermek için sınır kapısına gelen Alevi dernekleri, Kobanê devriminin inançların ve halkların güvencesi olduğunu vurguladı

Topraklarına geri dönmek isteyen Kobanêlilerin, Suruç Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndaki bekleyişleri devam ederken, Alevi derneklerinden oluşan bir heyet kapıda bekleyen Rojavalıları ziyaret etti. Aleviler Birliği Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Lev-i Kalem Alevi Fikir Topluluğu yöneticileri ile Zülfikar Gazetesi çalışanlarından oluşan heyet, kısa bir yürüyüşün ardından Kobanêlilerle görüştü. "Mazlum Kobanê halkının yanındayız" pankartı ile yürüyen heyet, sık sık "Kobanê halkı yalnız değildir", "Alevi topluluğu Kobanê direnişini selamlıyor" sloganları attı.

BU DEVRİM ÖZGÜRLÜĞÜN TEMİNATIDIR

Burada kısa konuşma yapan ABF Genel Başkanı Fevzi Gümüş, PSAKD Başkanı Müslüm Doğan, Lev-i Kalem Alevi Fikir Topluluğu Başkanı Cemo Doğan ve Zülfükar Gazetesi Temsilcisi Mehmet Yüksel, kapıya gelmelerinin amacını, Kobanê direnişini selamlamak ve insanlık suçu işleyen IŞİD çetelerine karşı çıkmak olduğunu belirtti.

IŞİD’in AKP hükümeti ve emperyalist güçlerin bizzat eliyle Ortadoğu'da yaratıkları bir bataklık olduğuna dikkat çekilen açıklamalarda, eğer bu topraklarda özgürce inançlarını ve yaşamını devam etmek isteniliyorsa Kobanê direnişine destek vermesi gerektiği vurguladı. Heyet, sınır hattındaki gözlemlerini bir rapor haline getirilerek, başta Avrupa olmak üzere dünya kamuoyuna sunacaklarını belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası faiz oranlarını açıkladı

SONRAKİ HABER

Mayına basan Kobanêli çocuk yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa