24 Eylül 2014 22:44

Sözleşmesi feshedilen asansör firması, Torunlar'ı suçladı

İstanbul Mecidiyeköy'de Torun Center'daki rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında 10 işçinin ölmesinin ardından, Torunlar GYO'nun asansör firması Geda-Majör ile sözleşmesini feshettiği ortaya çıktı. Geda-Majör, kaza nedeniyle Torunlar GYO'yu suçladı.

Sözleşmesi feshedilen asansör firması, Torunlar\'ı suçladı
Paylaş

İstanbul Mecidiyeköy'de Torun Center'daki rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında 10 işçinin ölmesinin ardından, Torunlar GYO'nun asansör firması Geda-Majör ile sözleşmesini feshettiği ortaya çıktı. Geda-Majör, kaza nedeniyle Torunlar GYO'yu suçladı.

Geda-Majör tarafından yapılan yazılı açıklamada, Torunlar GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP'a bugün yapılan açıklamada, firma ile Torun Center projesi için yapılmış olan sözleşmenin feshedildiğinin belirtildiği duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Torun Center şantiyesinde 6 Eylül'de meydana gelen ve 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili olarak 10 Eylül'de mahkemeye sunulan ön bilirkişi raporu ve Cumhuriyet Savcılığı'na sunulan belge ve bilgilere dayanılarak firmamızın sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmediğinin anlaşıldığı öne sürülmektedir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, şirketimize böyle bir fesih bildirimi ulaşmış değildir. KAP'a yapılan açıklamadaki gibi gerçekten böyle bir fesih bildirimi yapılmışsa, söz konusu bildirim elimize ulaşınca gerekli hukuki değerlendirme yapılarak Torunlar GYO'ya yanıt verilecek ve onlar da bu feshin sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaklardır.

Fakat bugün itibariyle şunu açık bir surette söylemek isteriz ki; feshe gerekçe olarak ortaya konulan bu iddia gerçek dışıdır. Sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeyen, yani 5 günlük ve eğitim aldırılmadığı sabit olan bir personelle asansörü işleten ve asansörün emniyet sistemini devre dışı bırakarak kazanın meydana gelmesine sebep olan, Torunlar GYO-Torunlar Gıda Proje Ortaklığı'dır. Ayrıca 10 Eylül 2014 günü kendi proje müdürlerinin tutuklanma kararı verildiği gün atfolunan bilirkişi raporu ellerine geçtiği halde, eğer bu rapora dayanılarak GEDA MAJOR'un kusurlu olduğu öğrenildiyse, SPK mevzuatı uyarınca 24 saat içinde, yani 11 Eylül tarihinde bu açıklama yapılmalıydı!... Ön Rapor ellerine ulaştıktan 14 gün sonra yapılan bu açıklamayı samimi bulmak mümkün olmayıp; bu duyuruyu Torunlar'ın kazanın olduğu ilk günden başlayarak yaptığı şeyi, yani kusuru üçüncü kişilere atma çabasının bir devamı olarak görmek gerekir." (DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Ejderhamın Sevdiği Oyunlar

SONRAKİ HABER

TRT bol keseden dağıtıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa