24 Eylül 2014 21:43

Gözaltındaki 3 polis tutuklandı 11’i serbest bıraktı

Ankara'da gözaltındaki 14 polisten 11'i serbest bırakılırken, 3 polis tutuklandı

Gözaltındaki 3 polis tutuklandı 11’i serbest bıraktı
Paylaş

Ankara'da gözaltındaki 14 polisten 11'i serbest bırakılırken, 3 polis tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Usulsüz taltif' iddiası ile gözaltına alınan 14 polis savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme 'Somut delil yetersizliği' nedeniyle 11 kişinin adli kontrol talebini kaldırarak serbest bıraktı. Mahkeme, tutukluluk sebebi ile mahkemeye sevk edilen 3 polisin ise tutuklanmasına karar verdi.

İki günlük emniyet sorgularının ardından ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi'ne getirilen emniyet mensupları, 3 savcı tarafından ifadeleri alındı. Savcılık, 14 polisten 3’ü için tutuklama talep etti, 11 polis memurunu ise 'adli kontrol' şartıyla mahkemeye sevk etti

4. Sulh Ceza Hakimliği'nde görülen dava dosyasını inceleyen hakim, daha sonra polisleri teker teker mahkeme salonuna aldı. Hakim öncelikle adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edilen emniyet mensupları hakkındaki kararı açıkladı. Mahkeme, 'Somut delil yetersizliği' nedeniyle 11 kişinin adli kontrol talebini kaldırarak serbest bıraktı. 3 polis tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, tutukluluk sebebi ile mahkemeye sevk edilen 3 polisin ise tutuklanmasına karar verdi.

Polis yakınları mahkeme önünde sıfır yazılı tişörtler giyerek eylem yaptı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İHD : Roboski\'ye adalet, failler yargılansın

SONRAKİ HABER

BM İklim Zirvesi vaatlerle sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...