24 Eylül 2014 21:28

İHD : Roboski'ye adalet, failler yargılansın

İHD İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu üyeleri, Roboski katliamının 1000'inci gününde yaptıkları "Roboski'ye adalet" eyleminde adalet taleplerini bir kez daha yineledi.

İHD : Roboski\'ye adalet, failler yargılansın
Paylaş

İHD İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu üyeleri, Roboski katliamının 1000'inci gününde yaptıkları "Roboski'ye adalet" eyleminde adalet taleplerini bir kez daha yineledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu üyeleri Roboski'de 34 yurttaşın katledildiği Roboski katliamının 1000'inci gününde Galatasaray Lisesi önünde yaptıkları oturma eylemiyle "Roboski'ye adalet" talebini bir kez daha yineledi. "Roboski katliamının 1000. günü", "Roboski'ye adalet, failler yargılansın" yazılı pankartlarını açarak oturma yapan İHD üyeleri, katliamda yaşamını yitiren 34 yurttaş için 34 mum yaktı.

'ROBOSKİ'DE KOBANÊ'DE AYNI TUTUM SERGİLENİYOR'


Eylemde açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı avukat Abdulbaki Boğa, Kobanê'ye dönük IŞİD saldırılarına değindi. Suruç'ta Kobanê'ye desteğini sunmak isteyen yurttaşlara acımazsızca saldırılar gerçekleştirildiğini belirten Boğa, "Şu an Kobanê'de gerçekleştirilen IŞİD saldırılarında IŞİD yanlısı olan devlet yine aynı tutumunu gösteriyor. Suruç'ta Kobanê'ye desteğini sunmak isteyen yurttaşlara acımazsızca saldırılar gerçekleştiriliyor. Devlet aynı acımasızlığı, vicdansızlığı Roboski için de gösteriyor. 34 canın hesabı verilmiyor. Roboski katliamının bininci gününde, avukatlar olarak devlete karşı, halk savunucuları olarak duruşumuzu göstereceğimiz bildiriyoruz" diye konuştu.

'BAĞIRIYORUZ SESİMİZİ DUYAN YOK'

Roboski katliamında hayatını kaybeden Nadir Alma'nın kız kardeşi Gülşen Alma ise saldırıların devletin inkar ve imha politikaları doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, "TSK, 34 cana kıydı. Devlet zaten yanımızda hiç olmamıştı katliamdan sonrada yanımızda bulunmadı. 1000 gün geçti ama bir gün bile devlet yanımızda olmadı. Bağırıyoruz ama sesimizi duyan olmuyor. Devlete bir sözümüz var tarihin sayfalarına Roboski'yi de yazdık. Hesabı sorulacaktır" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İnşaatların yüzde 40’ı ruhsatsız

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki 3 polis tutuklandı 11’i serbest bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...