24 Eylül 2014 21:17

Suruç'a gidenler engellemelere rağmen yola çıktı

Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırılarına karşı direnişe geçen yurttaşlara destek vermek amacıyla İstanbul'dan Suruç'a gitmek isteyen HDP'liler, bir çok ilçede polis engellenmelerine rağmen 14 otobüsle sınıra doğru yola çıktı.

Suruç\'a gidenler engellemelere rağmen yola çıktı
Paylaş

Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırılarına karşı direnişe geçen yurttaşlara destek vermek amacıyla İstanbul'dan Suruç'a gitmek isteyenler, bir çok ilçede polis engellenmelerine rağmen 14 otobüsle sınıra doğru yola çıktı.

Kurtköy Mehmetçik Vakfı Dinlenme Tesisleri'nde bir araya gelen yurttaşlar, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde engellenen halkı yaklaşık 7 saat bekledi. Bekleme sırasında, "Biji berxwadana Kobanê", "Biji berxwadana YPG" sloganları ile tepki gösteren yurttaşlar halay çekti. Öte yandan, ilçelerden otobüslerin gelişleri sırasında bazı ilçelerdeki otobüslere, "trafik kurallara uymadıkları" bahanesiyle para cezası kesilirken Beyoğlu'nda engellenen yurttaşların otobüsleri ikinci defa engellendi. Yaşanan durumun ardından Beyoğlu'ndaki yurttaşlar kendi imkanlarıyla Kurtköy'e ulaştı.

Yurttaşları beklemesi sırasında açıklama yapan DBP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, tüm engellemelere rağmen Suruç'a sınıra hareket edeceklerini söyledi. Bazı yurttaşların engellendikleri için ulaşamadıklarını ifade eden Bingül, "Bizleri bu şekilde engelleyeceklerini düşünüyorlar. Biz Kobanê direnişini selamlamaya değil direnişe katılmaya gidiyoruz" dedi. Bingül, Rojava'da oluşturulması tartışılan "tampon bölge" konusuna ilişkin ise "Kürdistan'da asla tampon bölgeye izin vermeyeceğiz. Bu, Rojava devrimini ortadan kaldırma hedefidir.


Açıklamanın ardından yurttaşlar atılan sloganlar eşliğinde sınıra doğru yola çıktı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hollanda ve Belçika, Irak’a IŞİD\'e karşı savaş uçağı gönderecek

SONRAKİ HABER

İnşaatların yüzde 40’ı ruhsatsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...