24 Eylül 2014 20:37

Çocuklar Berkin’i tanıyarak büyüyecek

Gezi direnişinde polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan adına Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan Gündüz Çocuk Bakımevinin açılışı yapıldı

Çocuklar Berkin’i tanıyarak büyüyecek
Paylaş

Gezi direnişinde polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan adına Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan Gündüz Çocuk Bakımevinin açılışı yapıldı. Bakımevinin açılışıyla eş zamanlı olarak adı Berkin Elvan’ın cenaze töreninde annesinin mezarına bıraktığı misketlerden esinlenerek konulan “Misket Park”ın açılışı da yapıldı. Her iki açılışa Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen, CHP Genel Başkanı Yardımcısı Tekin Bingöl ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin katıldı.

Açılışta konuşan Taşdelen “Sadece ekmek almak için evden çıkan Berkin’i unutmamak ve unutturmamak hepimizin boynunun borcu. Açacağımız bakımevi ve parkta çocuklar Berkin’i tanıyarak, severek büyüyecekler. Berkin’in masumiyeti gülüşü ve bakışı Ankara’da Çankaya’da yaşayacak” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP’li belediyelerin IŞİD saldırıları nedeniyle Türkiye’ye sığınan Kobanêli Kürtlere 10 TIR’lık yardım konvoyu gönderdiğini söyledi. 23 Eylül 1969 tarihinde İstanbul Üniversitesinde polis kurşunuyla katledilen Taylan Özgür’ü de anan Bingöl “Aradan onlarca yıl geçti ama hiçbir şey değişmedi Gezi direnişinin simgelenen kahramanları yine polis kurşunuyla katledildiler. Şimdi  bize Denizleri, Taylanları Ulaşları unutturamayanlar zannetmesinler ki biz Berkinleri, Ethemleri unutacağız, hiçbirisini unutmayacağız unutturmayacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Pazar alanı dediler kömür deposu yaptılar

SONRAKİ HABER

Başarı Soma’nın gölgesinde kalmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa