06 Temmuz 2011 06:55

Organik tarım desteğinde değişiklik

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, organik tarım bilgi sisteminde yer alıp, mücbir sebeplerle organik tarım faaliyeti sona eren çiftçinin faaliyetini devam ettiren organik tarım bilgi sistemine kayıtlı (OTBİS icmali-2) birinci derecede yakını çiftçilere veya faaliyeti sona eren çiftçinin ortağı olduğu tüzel kişiye İl Tahkim

Organik tarım desteğinde değişiklik
Paylaş

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, organik tarım bilgi sisteminde yer alıp, mücbir sebeplerle organik tarım faaliyeti sona eren çiftçinin faaliyetini devam ettiren organik tarım bilgi sistemine kayıtlı (OTBİS icmali-2) birinci derecede yakını çiftçilere veya faaliyeti sona eren çiftçinin ortağı olduğu tüzel kişiye İl Tahkim Komisyonu’nca uygun bulunması şartıyla organik tarım destek ödemesinin yolunu açtı. Bu durumda olan çiftçiler, 16 Eylül 2011 günü mesai saati bitimine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kayıtlı oldukları il veya ilçe müdürlüklerine başvuracak.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Organik Tarım Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Organik Tarım Destek Ödemesi, Organik Tarım Bilgi Sistemi (OTBİS) icmali-1’de kayıtlı olan aynı arazilerde organik tarım faaliyeti devam etmek kaydı ile OTBİS icmali-1’de kayıtlı olup, mücbir sebeplerle organik tarım faaliyeti sona eren çiftçinin faaliyetini devam ettiren OTBİS icmali-2’de kayıtlı birinci derece yakını çiftçiye veya faaliyeti sona eren çiftçinin ortağı olduğu tüzel kişiye, İl Tahkim Komisyonunca uygun bulunmak şartıyla yapılacak. Bu durumda bulunan çiftçilerin 16 Eylül 2011 günü mesai saati bitimine kadar başvuru dilekçesi ile ÇKS’de kayıtlı oldukları il veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekecek. OTD ödemesi, OTBİS icmali-1’de kayıtlı olup, mücbir sebeplerle organik tarım faaliyeti sona eren çiftçilerin, OTBİS icmali-1’de kayıtlı arazilerinden organik tarım faaliyeti devam etmek kaydı ile OTBİS icmali-2’de kayıtlı olan aynı arazilerden İl Tahkim Komisyonu’nca uygun bulunan arazilere de yapılacak. Bu durumda bulunan arazilerin ÇKS’de 2011 üretim sezonunda kaydının bulunması mecburi olacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İnsansız İngiliz uçakları sivil öldürmeye devam ediyor

SONRAKİ HABER

Türkiye AB’nin yarısı kadar NBŞ üretiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...