26 Şubat 2011 21:31

Gözaltına alınan kadın öğrencilere taciz iddiası

MERSİN Üniversitesi öğrencisi P.A. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mersin Üniversitesine gelmesini protesto ettikleri esnada gözaltına alındığını ve bir polis tarafından tacize maruz kaldığını ileri sürdü.P.A., kadın polisin kendisini sivil erkek polise teslim ettiğini, erkek polisin de fiziksel tacizde bulunduğu esnada, “Al

Gözaltına alınan kadın öğrencilere taciz iddiası
Paylaş

P.A., kadın polisin kendisini sivil erkek polise teslim ettiğini, erkek polisin de fiziksel tacizde bulunduğu esnada, “Al sana devlet, devlet budur” dediğini kaydetti. Sağlık kontrolü için gittiği hastanede durumu doktora anlattığını belirten P.A., doktorun, “Vücudunda herhangi bir darp izi yok rapora tacizi yazamam” dediğini aktardı. P.A Emniyette de şikayetçi etmek istediğinde polisin “Siz iftira atıyorsunuz yalan söylüyorsunuz. Bizim polisimiz kahramandır. Biz sizin bir sürü şeyinize göz yumuyoruz, şayet öyle bir şey varsa da siz de göz yumun” dediğini söyledi.
Bir diğer Üniversite Öğrencisi D.Y. de gözaltına alındığı esnada bir erkek polis tarafından tacize uğradığını belirterek, “Otobüse  kimse bindirilmemişti, polis beni taciz etti, vücuduma dokundu, beni öpmeye kalkışırken karşı koydum. Sonra gözaltına alınan arkadaşlarım otobüse getirilince aynı polis bu sefer beni koltuğa oturtarak tekme attı. Artık polis gördüğümde aklıma güvenlik değil taciz geliyor” dedi.
 

ÖĞRENCİLER TACİZ OLAYINI PROTESTO ETTİ  

Gözaltına alınan 2 kadın öğrencinin, gözaltında tacize uğradıklarını belirtmelerinin ardından, Mersin Üniversitesi öğrencileri, yürüyüş düzenleyerek tacizi kınadı.
Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, “Polis elini bedenimden çek” pankartı ile Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Pınar Avşin, “Öğrencilere yapılan polis şiddeti yetmiyormuş gibi, bu sefer de öğrencilere polis tacizde bulunuyor. Devlet kadın katillerini tacizcileri korurken gözaltında kadınlara yönelik taciz ve tecavüz politikasını sürdürüyor” dedi. (MERSİN)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Alevileri öldürme projesine izin vermeyiz’

SONRAKİ HABER

Toplu mezarların sorumluları yargılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...