24 Eylül 2014 19:01

IŞİD bir rehineyi daha öldürdü

Cezayir'de rehin alınan Fransız dağcı Hervé Gourdel (55) kafası kesilerek öldürüldü. Irak'ta faaliyet gösteren IŞİD terör örgütüne katıldıklarını söyleyen ve kendilerini sözde halife El Bagdati'nin askerleri ilan eden grup tarafından dün Cezayir'in Kabilie belgesinde kaçırılan Fransız vatandaşının kafası kesilerek öldürüldüğüne dair bir video yayınlandı.

IŞİD bir rehineyi daha öldürdü
Paylaş

Cezayir'de rehin alınan Fransız dağcı Hervé Gourdel (55) kafası kesilerek öldürüldü. Irak'ta faaliyet gösteren IŞİD terör örgütüne katıldıklarını söyleyen ve kendilerini sözde halife El Bagdati'nin askerleri ilan eden grup tarafından dün Cezayir'in Kabilie belgesinde kaçırılan Fransız vatandaşının kafası kesilerek öldürüldüğüne dair bir video yayınlandı. Videonun yayınlandığı dakikalarda Fransa Başbakanı Manuel Valls, milli mecliste Fransa'nın Irak'ta Fransa'nın yaptığı askeri müdahalelerin ne kadar haklı ve gerekli olduğunu dile getiriyordu.

Geçtiğimiz pazar günü Cezayir'in doğusunda 'Hilafetin Askerleri' olarak adlandırılan radikal dinci grup tarafından kaçırılan Fransız rehinenin infaz görüntüleri yayınladı. Fransa hükümetine kanlı mesaj adlı görüntülerde diz çökmüş vaziyette oturan 55 yaşındaki Herve Gourdel adlı Fransız rehine ve arkasında yüzleri maskeli 4 kişi görünüyor. Maskeli bir terörist elindeki kağıttan daha önce Arapça yazılan mesajı okumaya başlıyor. Okunan mesajda şu ifadeler yer alıyor: 'İslam ve Müslümanlara karşı kin besleyen cani Fransa başka bir kılıkla üzerimize geliyor. Mali'de, ondan önce Cezayir'de Müslümanlara saldırmakla yetinmedi, yaktı, yıktı. Namusa dokundu ve kendi şeriatıyla İslam'a inananlarla savaştı, başörtüsünü yasakladı. Rezalet ve yolsuzluk yayıldı. Müslümanları öldürdü ve göç ettirdi ve bugün yeryüzünde Allah'ın şeriatının uygulanmasını ve dinin yayılmasına görmezden geldi ve terör bahanesiyle adamlarını topladı ve bu haçlı savaşa katıldı. Hilafet Devletimizi savunmak amacıyla ve elimizdeki bu köpeğin serbest bırakılması için Fransa'ya 24 saat süre verdik. İslam Devleti'ne karşı yürütülen askeri saldırıların durdurulmasını istedik ancak verdiğimiz süre doldu. Fransa halkı bilsin ki kanları başkanları için çok ucuzdur. Aynı zamanda Irak ile Şam'da çocuk ve kadınların kanlarını nasıl ucuz gördüyseniz, bunun cezası kanlarınızın daha ucuz olmasıdır.'

Maskeli militan terör örgütü IŞİD'in halifesi El-Bağdadi'ye biat ediyor, ardından 4 militan birden Fransız vatandaşının başını keserek infazını gerçekleştiriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sınırda mayın patlaması: 3 çocuk ağır yaralı

SONRAKİ HABER

Umudun keskin kokusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...