06 Temmuz 2011 06:53

İnsansız İngiliz uçakları sivil öldürmeye devam ediyor

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait insansız uçakların Afganistan'da “yanlışlıkla" dört sivili öldürdüğü iki kişiyi de ağır yaraladığı bildirildi.Guardian gazetesinin özel haberine göre, Taliban güçlerine yönelik hava saldırısı düzenleyen "Reaper" isimli insansız hava u&c

İnsansız İngiliz uçakları sivil öldürmeye devam ediyor
Paylaş

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait insansız uçakların Afganistan'da “yanlışlıkla" dört sivili öldürdüğü iki kişiyi de ağır yaraladığı bildirildi.

Guardian gazetesinin özel haberine göre, Taliban güçlerine yönelik hava saldırısı düzenleyen "Reaper" isimli insansız hava uçaklarının yanlışlıkla 4 sivil Afganlının ölümüne sebep olduğu iddia edildi. Afganistan'ın Helmand bölgesinde olan olayda iki sivil vatandaşın da ağır şekilde yaralandığı kaydediliyor. İngiliz ordu yetkililer ise RAF'a ait olan Reaper insansız hava uçaklarının performanslarına söz ettirmeyerek, olayın uçaklardaki teknik sorunlardan dolayı değil, yanlış "istihbarat bilgisinden" kaynaklandığını savundu.

KARGO UÇAĞINDAN KURTULAN OLMADI

Bu arada Afganistan'ın kuzeyinde, Azerbaycan'a ait bir kargo uçağı düştü. Azerbaycan merkezli haber ajansı TREND'in bildirdiğine göre, IL-76 tipi kargo uçağı ülkenin kuzeyindeki Pervan şehrinde bir dağa çarptı. Kazada 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ölenlerin 2'sinin Azerbaycan, 6'sının ise Özbekistan vatandaşı olduğu belirtiliyor. Azerbaycan'ın Silk Way havayollarına ait uçağın Aksa yerleşim alanına yakın 3800 metre yüksekliğindeki dağa çarptığı kaydedildi. Dün gerçekleşen uçak kazasını Azerbaycan Sivil Havacılık Kurumu da doğruladı. Bu arada TREND"in ulaştığı Pervan Valisi Abdulhalim Mojaddadi, uçağın Taliban tarafından düşürüldüğünü iddia etti. Vali 8 kişilik mürettebattan kurtulanın olmadığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kız ve erkekler ayrılmayacak

SONRAKİ HABER

Organik tarım desteğinde değişiklik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...