24 Eylül 2014 11:47

‘Kobanê’yi savunmak insanlığı savunmaktır’

IŞİD’in Kobane'ye yönelik saldırıları ve Urfa Suruç’ta halka yönelik saldırı, HDP ve HDK İzmir il örgütleri tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

‘Kobanê’yi savunmak insanlığı savunmaktır’
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir il yürütmesi, IŞİD’in Kobanê'ye yönelik saldırılarını ve Kobane'deki Kürtler'e destek vermek için Urfa sınırına giden gruplara devletin uyguladığı şiddeti, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlediği yürüyüşle protesto etti. 

HDP İzmir İl örgütü önünde toplanan HDP ve HDK'liler, "IŞİD'e ve işbirlikçilerine geçit vermeyeceğiz" yazılı pankartı açtı. Ellerinde, "AKP=IŞİD", "Katil AKP", "Diren Kobanê" yazılı dövizler taşıyan grup, Sevinç Pastanesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, "Diren Kobanê İzmir seninle", "Kobanê'de düşene dövüşene bin selam", "Kobanê halkı yalnız değildir", Katil IŞİD, işbirlikçi AKP" sloganları attı. Alkışlar ve zılgıtlarla Sevinç Pastanesi'ne ulaşan gruba çevredeki yurttaşların da alkışlarla destek verdiği görüldü.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Rojova'da tüm halklara umut olan bir güneş doğduğunu ifade ederek, "Rojova güneşini söndürmenize izin vermeyeceğiz. Rojava güneşini söndürmeyeceğiz" dedi. Ortadoğu'daki barışın yolunun halkların eşit ve birlikte yaşamasından geçtiğini söyleyen Uğur, "Kobanê halkına destek olmak ve Kobane'nin IŞİD çeteleri tarafından işgalini önlemek, bugünün en önemli vicdanı demokratik enternasyonalist görevimiz olduğu kadar bu görev Türkiye halklarının demokasi, geleceği ve kaderi ile doğrudan ilgilidir. Bu nedenle Kabone'yi savunmak kendi geleceğimizi savunmaktır, insanlığı savunmaktır" dedi. Açıklama, "Diren Kobanê İzmir seninle" sloganıyla son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pentagon: IŞİD\'le mücadele yıllar sürebilir

SONRAKİ HABER

Kasasında tarım işçilerini taşıyan kamyonet kaza yaptı: 21 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...