24 Eylül 2014 09:15

Pentagon: IŞİD'le mücadele yıllar sürebilir

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsü John Kirby, IŞİD'le mücadelenin yıllar alabileceğini söyledi.

Pentagon: IŞİD\'le mücadele yıllar sürebilir
Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsü John Kirby, BBC'ye yaptığı açıklamada, Irak Şam İslam Devleti'yle mücadelenin yıllar alabileceğini söyledi. Kirby, Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik Salı gece yarısı ABD öncülüğünde başlatılan operasyonda örgütün "yeteneklerinin kırıldığını" da belirtti. Sözcü, operasyonda belirlenen hedeflerin başarıyla vurulduğunu ancak IŞİD'in değişen koşullara hızlı ayak uyduran bir örgüt olduğunu vurguladı. Kirby "IŞİD günler ya da haftalar içinde bitirilemeyecek ciddi bir tehdit oluşturuyor. Çok ciddi bir operasyon gerektiriyor. Bu yıllar sürebilir" dedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyona katılan ülke sayısının 50'yi aştığını duyurdu.

OBAMA: SADECE ABD'NİN SAVAŞI DEĞİL

ABD Başkanı Barack Obama ise, IŞİD'e karşı düzenledikleri hava saldırılarına katılan Arap ülkelerini övdü. ABD ve bazı Arap müttefiklerinin IŞİD'e Suriye'de hava saldırıları düzenlemeye başlamasının ardından ilk kez konuşan Obama, "Bu sadece ABD'nin savaşı değil" dedi. Obama hava saldırılarına Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Bahreyn ve Katar'ın da katıldığını doğruladı, "bu ülkelerle omuz omuza hareket etmekten gurur duyduklarını" söyledi.

Ülkesinin bir koalisyonun parçası olarak hareket edeceğini belirten Obama, "Halkımızı tehdit eden teröristlere kaçacak yer bırakmayacağız" diye konuştu. Obama ayrıca Suriye'deki hava saldırılarında "Horasan Grubu" olarak bilinen el Kaide ile bağlantılı militanların da hedef alındığını açıkladı. Pentagon ise saldırılarda savaş uçaklarının yanı sıra insansız hava araçlarının ve Tomahawk füzelerinin de kullanıldığını açıkladı

ESAD'DAN 'TERÖRLE MÜCADELE'YE DESTEK

Şam'da Irak Başbakanı Haydar El İbadi'yi kabul eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise "terörle mücadeleye" yönelik uluslararası çabalara destek verdiğini söyledi. Suriye yetkilileri, hava saldırılarının önceden kendilerine bildirildiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Erdoğan: Türkiye, askeri, siyasi her türlü desteği verecek

ABD saldırısında el Nusra'nın Türkiyeli komutanı öldürüldü

ÖNCEKİ HABER

Madenler 1 yıl daha \'resmen\' güvenliksiz çalışacak

SONRAKİ HABER

‘Kobanê’yi savunmak insanlığı savunmaktır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa