24 Eylül 2014 06:00

Bizim şantiyemizde 4 işçi öldü

Ben Ege Yapı-TOKİ iş birliğiyle yapılan Batışehir projesinde çalışıyorum. Mecidiyeköy’de Torunlar şantiyesinde meydana gelen katliamdan sonra ve Halkalı’da yapılan işçi eyleminden sonra bu yazıyı yazma gereği duydum. Hem kendi şantiyem hem de diğer şantiyelerdeki işçi kardeşlerime birlik olmalıyız diye çağrı yapmak istiyorum.

Bizim şantiyemizde 4 işçi öldü
Paylaş

İnşaat İşçisi
İstanbul

Ben Ege Yapı-TOKİ iş birliğiyle yapılan Batışehir projesinde çalışıyorum. Mecidiyeköy’de Torunlar şantiyesinde meydana gelen katliamdan sonra ve Halkalı’da yapılan işçi eyleminden sonra bu yazıyı yazma gereği duydum.

Bizim şantiyemizde de bildiğim kadarıyla 4 işçi öldü daha önce. Torunlar şantiyesinde 10 işçinin katledilme sebebi olan dış cephe asansörünün bozukluğu bizim şantiyemizde de mevcut. Onlarca kez talep etmemize rağmen asansörün hiçbir kontrolü yapılmadı. Her gün kaza olur mu acaba korkusuyla çalışıyoruz. Asansörün kapısı bile açık çalışıyor. Sallana sallana 28 kat çıkıyor bazı bloklarda. 

Mecidiyeköy’de meydana gelen kazadan sonra göstermelik bir-iki kontrol yaptılar ama genel olarak hiçbir değişiklik olmadı. Halkalı’da Tema şantiyesinde çalışan işçi kardeşlerimizle aynı sorunları bizler de yaşıyoruz. Yemekhanemizde hijyen sıfır. Yediğimiz yemekleri mecburen aç kalmamak için yiyoruz. Kaldığımız koğuşlarda tahta kurusu çıkıyor. Vücutlarımız yara bere içinde. Onlarca kez şikayet etmemize rağmen ana firma olan Ege Yapı bunların hiç birine çözüm üretmedi. Ancak Halkalı’da yapılan binlerce işçinin katıldığı eylemden sonra ana firma, şantiyede çalışan tüm taşeron firmaları dolaşarak olası bir işçi eylemi konusunda nasıl korktuklarını bize gösterdi.

Ben gazeteniz aracılığıyla hem kendi şantiyem hem de diğer şantiyelerdeki işçi kardeşlerime birlik olmalıyız diye çağrı yapmak istiyorum. Çünkü Halkalı Tema şantiyesinde gördük ki işçiler en ufak bir sorun karşısında bile birlik olup karşı çıktığında hiçbir güç işçiye engel olamıyor. Eğer birleşmezsek, sorunlarımıza çözüm aramazsak her gün gazetelerden, televizyonlardan işçi ölümlerini duymaya devam ederiz. 

ÖNCEKİ HABER

Patron, işçinin halinden ne anlar!

SONRAKİ HABER

Bu düzeni yıkmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...