24 Eylül 2014 06:00

Tuzla'da işçiler EMEP’i tartıştı

Kongre sürecine giren Emek Partisi (EMEP) yaptığı toplantılarda hem işçilerin sorunlarını hem de politikalarını işçilerle birlikte tartışıyor. EMEP’in, Tuzla’da yaptığı toplantıya Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Köroğlu katıldı. Köroğlu’ya sorular soran işçiler parti kongresine ilişkin de önerilerde bulundu.

Tuzla\'da işçiler EMEP’i tartıştı
Paylaş

Kongre sürecine giren Emek Partisi (EMEP) yaptığı toplantılarda hem işçilerin sorunlarını hem de politikalarını işçilerle birlikte tartışıyor. 7. Genel Kongre hazırlıklarını sürdüren EMEP’in, Tuzla’da yaptığı toplantıya Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Köroğlu katıldı. Köroğlu’ya sorular soran işçiler parti kongresine ilişkin de önerilerde bulundu. 

Tuzla’da işçilerin kurduğu Sanayi Komitesinin üyelerinden Hıdır Özkara, iş yerlerinde işçi komiteleri oluşturma çalışmalarının sürdürdüklerini ve 6 fabrikada sendikal çalışma yürüttüklerini söyledi. 15 fabrikada da sendikal örgütlenmeyi sağladıklarını dile getirdi. Özkara, işçilerin ekonomik mücadelesinin yeterli olmadığını ve siyaseten de birleşmesi, kongre sürecinde de bunun tartışılması gerektiğini ifade etti. 

EMEP İl Yöneticisi Metin İlgün, Tuzla Sanayi Komitesinin ekonomik talepler dışında Rojava’dan Soma’ya kadar ülkedeki siyasi gelişmelere ilişkin de basın açıklamaları ve eylemler yapmaya çalıştığını belirterek, işçilerin siyasi mücadelesinin zorunlu olduğunu söyledi. İlgün, partilerinin kongre ve konferans sürecinde işçilerin önerilerini, eleştirilerini almak üzere işçilerle birlikte toplantılar yapmaya devam edeceklerini kaydetti. 

‘EMEP OLANAKLARINI İŞÇİLERE SUNUYOR’

Alderi İşyeri Temsilcisi Veli Araz, EMEP’li olmadığını, ancak 2 yıldır sanayi komitesinde olduğunu, EMEP’i işçilerin sendikalaşma mücadelesinde tanıdığını söyledi. Araz EMEP’e, işçilerin örgütlenmesinde olanaklarını sunduğu için de teşekkür etti. Sanayi komitesinin kurulduğu zaman birçok siyasi çevrenin EMEP’in kendilerini kandırdığını ve “bu şekilde örgütlenme olmaz” dediğini hatırlatan Araz, “Şimdi gördük ki 15 fabrikada örgütlenme başardık, sayısız eylemler yaptık. EMEP tüm olanaklarını işçilere sunuyor. Bu da eleştirilere en iyi cevap oldu” dedi. Yeni örgütlenen bir tekstil fabrikasındaki çalışan bir kadın işçi de, sendikal örgütlenmede zorlanmalarına ve bedel ödemelerine karşın iyi bir noktaya geldiklerini kaydetti. EMEP’in toplantısına ilk kez katıldığını belirten işçi EMEP’in varlığından daha önce haberdar olmadığını söyledi. 

'DOĞRU YAPIYOR AMA YETERLİ DEĞİL'

Kimya İşçisi Ferhat Dostdoğru, “Tanıdığım işçilerle sendikalaşmaları için tartışma yürütüyorum. Ama az kişiyiz, bunun daha da büyümesi gerekir. Emek Partisi doğru işler yapıyor. Ama yeterli değil, insan sayısı az, görünürlüğünün artırması gerekir” diye konuştu. Tekstil fabrikasında sendikalaştıklarını ve sözleşme sürecinde olduklarını söyleyen bir işçi “EMEP’in nasıl bir parti, nasıl kuruldu, kime hizmet ediyor, çalışmaları nelerdir” sorularını sordu. Çalıştığı fabrikada yaşadıkları zorluklara değinen işçi, EMEP’in çalışmalarında yer alacağını da ifade etti. 

KÖROĞLU: İŞÇİLER İKTİDAR OLMALI

İŞÇİLERİ dinleyen Nedim Köroğlu, EMEP’in sermayeye karşı işçilerin iktidarının kurulması, tüm işçilerin bir araya gelmesi ve mücadele etmesi için kurulan bir parti olduğunu söyledi. Köroğlu, sendikal bürokrasiye karşı işçilerin fabrikalardan başlayarak, mücadeleyi derinleştirmeleri gerektiğini ifade etti. İşçilerin sadece ekonomik mücadeleyle başarılı olamayacağını belirten Köroğlu, iktidar mücadelesinin olmaz olmaz olduğunu ifade etti. Köroğlu, “Ücretli kölelikten kurtulmanın tek yolu işçilerin siyaseten örgütlenmesi, bunu da 

EMEP ile yapılabilir. Kongre ve konferansları işçilere açma nedenimiz de budur. Bu parti işçilerin partisidir, asıl sahibi işçiler olduğuna göre eleştiri önerileri işçilerin yapmasından daha doğal bir durum yok” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sahaflar: Bu iş tutkuyla yapılır

SONRAKİ HABER

Patron, işçinin halinden ne anlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...