23 Eylül 2014 17:01

33. İstanbul Kitap Fuarı’na geri sayım

Bu yıl 8-16 Kasım’da gerçekleştirilecek ve 33. İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nın basın toplantısı gerçekleştirildi. fuarın bu yılki teması “Sinemamızın 100. Yılı”. Onur Konuğu ülke ise Macaristan.

33. İstanbul Kitap Fuarı’na geri sayım
Paylaş

Bu yıl 8-16 Kasın arasında gerçekleştirilecek 33. İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nın basın toplantısı dün gerçekleştirildi. Bu seneki teması “Sinemamızın 100. Yılı” olan fuarın Onur Konuğu ise Macaristan. İstanbul Kitap Fuarı’nın diğer yeniliği ise 8-11 Kasım arasında açık olacak “Mutfak” . Fuarda, yemek yazarlarının interaktif yemek sunacakları ve söyleşecekleri “Mutfak”ın programı çok yakında açıklanacak.

Basın toplantısında TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuğlu, Macaristan Başkonsolosu Hendrich Kijelölt, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, Macaristan Dış İşleri Bakanlığı  Kültür Diplomasisinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı B. Szabo, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu yer aldı.
Fuar kapsamında 500.bine yakın ziyaretçi beklendiği belirtilen toplantıda, bu yılki Onur Yazarı’nın ise 50’ye yakın kitaba imza atmış sinema eleştirmeni Atilla Dorsay olduğu dile getirildi.

Mottosunun Nâzım Hikmet’e referansla “Bir Bahçe’den Bir Bahçe’ye” olduğu Macaristan Onur Konukluğu kapsamında Macar edebiyatının güncel ve klasik örneklerine yer vereceği etkinlikler düzenleyecek. Fuar kapsamında yer alacak Macaristan standı, 8-11 Kasım arası Uluslararası Salon’da yer alacak. Aynı zamanda Macar Animasyonu’nun da 100. Yılı olduğu belirtilen toplantıda, fuara paralel olarak Macar Kültür Merkezinde, Macaristan Kültürüne ilişkin sergilerin de yer alacağı ifade edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

A Haber’in ceza sayısı 16’ya ulaştı

SONRAKİ HABER

Almanya ultralarından Çarşı’ya destek sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...