23 Eylül 2014 16:42

Dönüp savaşa katıldılar

IŞİD saldırılarının ardından Türkiye’ye gelen bine yakın genç, yaşlı, hasta ve çocukları Suruç’ta bıraktıktan sonra sınır kapısını aşarak Kobanê’deki direnişe katıldı.

Dönüp savaşa katıldılar
Paylaş

IŞİD saldırılarının ardından Türkiye’ye gelen bine yakın genç, yaşlı, hasta ve çocukları Suruç’ta bıraktıktan sonra sınır kapısını aşarak Kobanê’deki direnişe katıldı.

Askerlerin bütün engelleme çabalarına rağmen önceki gün sınırı aşan, gençler, coşkuyla karşılandı. Kobanê’ye geçtikten sonra kent merkezinde yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştiren gençler, YPG merkezine giderek Kobanê’deki direnişte yerlerini almak üzere silahlandı.

TÜRKİYE’YE TEPKİ

IŞİD saldırılarının ardından Suruç’a gelen yüzlerce kişi de Kobanê’ye geri döndü. Kobanê’ye geri dönmeleri günlerdir askerlerce engellenen yüzlerce kişi Murşitpınar Sınır Kapısı’nda 10 saat bekletildi. Dah a sonra çantaları arandıktan sonra geçişlerine izin verildi. Geri dönenlerin bazıları IŞİD vahşetinden ailelerini korumak için Türkiye’ye geldiklerini ancak sınırdan alındıktan sonra kötü muameleye maruz kaldıklarını söylerken, bazıları YPG saflarında savaşmak için döndüklerini söyledi. Muslumê Cîbnê (27) isimli Kobanêli, “Biz kaçmadık. DAİŞ’in (IŞİD) Şengal’de yaptığı insanlık dışı vahşeti görünce kadınlarımızı, çocuklarımızı ve yaşlılarımızı buraya getirdik. Şimdi dönmek istiyoruz. Burada çocuklarımıza bir süt dahi vermediler. Aç susuz günlerdir sürünüyoruz. Türk devletinin DAİŞ’e yardım ettiğini, gözlerimizle gördük” dedi. 53 yaşındaki Osman Yaremez isimli Kobanêli de, “Türkiye bize düşman gözüyle bakıyor. Türk devletinin hakaretlerini gördük. Üç günün sonunda kararımı verdim ve bu yaşımda YPG saflarında savaşmaya gidiyorum. Öleceksem de o topraklarda öleyim” dedi. Suleyman Girik (57) ise, “Geliş amacım çocuklarımı bırakıp dönmekti. Üç gündür Kuzey Kürdistan halkının direnişine tanıklık ediyorum. Onlara da Türk devleti saldırıp duruyor. Bize ise DAİŞ saldırıyor. İkisi de aynı” dedi.
(Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rüzgar pervanesi ‘Bizden uzak dur’

SONRAKİ HABER

ABD bombası düşünce, IŞİD \'terörist\' oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...