23 Eylül 2014 15:55

HDP’li vekillerin Cenevre’deki eylemleri sürüyor

HDP Milletvekilleri Selma Irmak, Sebahat Tuncel, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ve AP Eski Milletvekili Felaknas Uca’nın BM önünde başlattığı açlık grevi devam ediyor.

HDP’li vekillerin Cenevre’deki eylemleri sürüyor
Paylaş

HDP Milletvekilleri Selma Irmak, Sebahat Tuncel,Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ve AP Eski Milletvekili Felaknas Uca’nın BM önünde başlattığı açlık grevi devam ediyor.

IŞİD’in Kobanê kantonuna yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) merkezi önünde çadır kurarak açlık grevi başlatan HDP’li vekiller önceki gün Cenevre’deki Rusya Elçiliğiyle görüştü.

ANF’nin haberine göre Vekillerin başlattığı eyleme gün boyu destek verilirken aralarında İsviçre İnsan Hakları Dayanışma Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, IGIF, Avrupa Sürgünler Meclisi temsilcileri de eylem çadırını ziyaret etti. Arap Hukukçular Birliği, Suriyelilerle Dayanışma Vakfı, Filistinle Dayanışma Komitesi (CUP),  Latin Amerikan Bolivya, Şili, Alabama derneklerinin temsilcileri de eyleme destek verdi.

Uluslararası Kürt Kadın Hareketi temsilcileri de İsviçre Parlamentosu milletvekilleriyle bir görüşme yaparak Kobanê yaşananları aktardı. Yapılan görüşme sonucunda İsviçreli milletvekilleri, açlık grevindeki HDP’li vekilleri İsviçre Parlamentosunda ağırlama talebinde bulundu. HDP’li vekillerin önümüzdeki günlerde İsviçre Parlamentosunda da Rojava’nın sesini duyurması bekleniyor.

HDP’li vekillerin başlattıkları eyleme destek için İsviçre Kürt Toplum Merkezleri de bugün BM merkezi önünde bir miting gerçekleştirecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP’den Başbakana IŞİD ve Suruç soruları

SONRAKİ HABER

TOKİ sevinci yarım kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...