23 Eylül 2014 14:37

Van İŞKUR işçisine Başbakan barikatı

Başbakan Davutoğlu Van İŞKUR işçilerinin direnişini sürdürdüğü Abdi İpekçi Parkı'nın yanındaki Sağlık Bakanlığı'na gelince polis bakanlığın çevresini çembere alarak İŞKUR işçilerinin sesini başbakana duyurmasını engelledi.

Van İŞKUR işçisine Başbakan barikatı
Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu ziyaret ederek bakanlık çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaretin gerçekleştiği Bakanlığın binasının hemen yanındaki Abdi İpekçi Parkı'nda direnişini sürdüren depremzede İŞKUR işçileri, Davutoğlu'na seslerini duyurmak istedi. 10 gündür Ankara'da eylemlerini sürdüren işçiler ellerindeki ekmeklerle Davutoğlu'na “Ekmek, iş isteyen işçilerin dibine kadar gelip görmeyenler hangi mazlumun sesidir. Bu yaman çelişkidir Başbakan, yazıklar olsun size” diye seslendiler.  
Sağlık Bakanlığı'nda dün yapılan bilgilendirme toplantısı öncesi Abdi İpekçi Parkı'nda bulunan Sağlık Bakanlığı binası çevresi çevik kuvvet polislerince çembere alındı.

'BU NASIL KÖR VİCDAN'

Bakanlığa doğru yürümek isteyen işçilerin önü polisler barikatıyla kesildi. Ellerinde ekmeklerle “İşçiler burada Başbakan nerede” diyen işçiler, oturma eylemine başladı. “Biji Berxwedana Karkeran (Yaşasın işçilerin direnişi)”, “İş ekmek özgürlük”, “İş, aş barış” sloganları atan işçiler, Başbakan Davutoğlu'nun kendisini “mazlumun sesi” olarak tanımladığını ancak depremzede İŞKUR işçilerini görmediğini söyledi.

Van'da depremzede oldukları için kendilerine iş verildiğini, ancak sonra kendilerini işten attıklarını kaydeden işçilerden Revşan Aktı, “Bayram geliyor. Okullar açıldı. Çocuklar aç, biz parkta sabahlıyoruz. Bu nasıl vicdan, bu kadar kör olunur mu?​” diyerek tepki gösterdi.

DESTEK VERENLERE KİMLİK KONTROLÜ

İşçilerin ekmekli eylemlerine kimi polislerin gülmesi işçilerin tepkisini çekerken, çevredekilerin işçilere alkış ve oturma eylemine destek vermesi polisleri rahatsız etti. Emniyet amirleri çevik kuvvet polislerine, bölgede kimlik kontrolü yaptırdı. Hızını alamayan polisler orada görev yapan gazetecileri de engellemek istedi. Polis, sarı basın kartı olmayanların çekimi yapamayacağını savundu.

İşçilerden Maaşallah Türkan, “İşçilerden bu kadar korkuyorsunuz ki, kimlik kontrölü yapıyorsunuz. Bizim zaten iki şeyimiz kaldı. Birisi bu T.C kimliği diğeri canımız. Alın bu son ikisini de rahatlayın. Buradan hükümeti uyarıyoruz. Bizim çocuklarımız aç, evden telefon açıyorlar. Baba okul için bu lazım, bayram için bunu al. Diyemiyoruz bir şey. Ankara'da dayanışma olmazsa biçare kalırdık. Sesimizi duyuyorlar ama duymazlıktan geliyorlar. Soruyorum Başbakan'a; Ekmek, iş isteyen işçilerin dibine kadar gelip görmemek hangi mazlumun sesi olmaktır? Bu ne yaman çelişkidir, yazıklar olsun size” diye konuştu.

Davutoğlu'nu hızla Bakanlıktan çıktığını gören işçiler, tekrar park içinde bekleyişlerini sürdürdükleri yere döndüler. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay, HSYK üyelerini seçti

SONRAKİ HABER

3 cana 14 bin lira bedel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...