06 Temmuz 2011 05:44

Toplu mezarlar açılsın

Dersim’in Çemişgezek ilçesinde 1990’lı yıllarda yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren ve topluca gömülen 19 gerillanın mezarlarının açılarak ailelerine teslim edilmesi için girişimler sürüyor.Dersim Baro Başkanı Avukat Fatma Kalsen, İHD Dersim Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım, Emek Partisi Dersim İl B

Toplu mezarlar açılsın
Paylaş
Kemal Özer

Dersim Baro Başkanı Avukat Fatma Kalsen, İHD Dersim Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım, Emek Partisi Dersim İl Başkanı Hüseyin Tunç, ESP, Partizan temsilcileri ve sendikacılardan oluşan bir heyet Çemişgezek ilçesinde konuyla ilgili olarak cumhuriyet savcısı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Baro Başkanı ve İHD İl temsilcisinin yaklaşık bir saat süren görüşmede, cumhuriyet savcısının söz edilen toplu mezarın kendi yetkisi dışında olduğunu ve olayla Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının ilgilendiğini kaydettiği öğrenildi.

Cumhuriyet savcısı ile yapılan görüşmenin ardından gerillaların topluca gömüldüğü ve ilçe merkezinin hemen 200 metre üstünde bulunan toplu mezar alanına gidildi.Burada incelemelerde bulunan heyet üyeleri adına İHD Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım ve Baro Başkanı Avukat Fatma Kalsen birer açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda, gerillaların topluca gömülmesinin insan haklarına aykırı olduğu dile getirilerek, hukuki sürecin bir an önce sonuçlandırılması gerektiği belirtildi. Avukat Yıldırım ve Avukat Kalsen, iç yargı yollarının tükenmesi halinde olayı uluslararası mahkemelere taşıyacaklarını sözlerine ekledi. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deniz Feneri'nde nihayet!

SONRAKİ HABER

GMİS kararı madenciyle alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...