23 Eylül 2014 11:08

30. Göteborg Kitap Fuarı’nın teması Brezilya

İsveç’in Göteborg ilinde düzenlenecek olan bu yılki Göteborg Kitap Fuarının teması bu yıl yapılan Dünya Futbol Şampiyonası’na sahipliği yapan Brezilya olarak belirlendi.

30. Göteborg Kitap Fuarı’nın teması Brezilya
Paylaş

İsveç’in Göteborg ilinde düzenlenecek olan bu yılki Göteborg Kitap Fuarının teması bu yıl yapılan Dünya Futbol Şampiyonası’na sahipliği yapan Brezilya olarak belirlendi.

25-28 Eylül günlerinde gerçekleşecek fuarın sorumlusu Maria Kellsson, gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan çok uluslu ve kültürlü bir ülke olan Brezilya’nın edebiyatı ve kültürünü tanıtmayı İskandinavya aydınları ve halkına tanıtmayı hedeflediklerini söylüyor.

14 BREZİLYALI YAZAR FUARDA

Fuara katılacak 14 Brezilyalı yazar arasında son dönemde kitapları  ‘Tuzak’, ‘Salata Geceleri’ ve ‘Kanlı Sakaİ’ adlarıyla İsveçceye çevrilen üç genç yazar; Michel Laub, Vanessa Barbara ve Dainel Galera da bulunuyor.

Bu yılkı kitap fuarında Brezilya’nın yanı sıra Katalonya kültür ve edebiyatının tanıtımına da ağırlık verilecek. ‘Katalonya’den Sesler’ temasıyla Katolonya edebiyatını konu alan yedi seminer ve panel düzenlenecek. Panellere Katolonyalı yazarlar Nuria Amat, albert Sachez Pinoloch, Mariona Cabassa, Javier Cercas, Marta Pessarrodona konuşmacı olarak katılacak.
4 gün devam edecek olan fuar sırasında Göteborg’de Brezilya ve Katalonya’yı odağına koyan sergi, konser ve konferansların da düzenleneceği belirtiliyor.

ARENALARDA ÇALIŞAN İŞÇİLER DE FUARIN GÜNDEMİNDE

İsveç’in iki büyük emekçi örgütü; LO ve TCO da fuarda insan ve sendikal hak ihlalleri, eşitlik ve dayanışmayı, eşcinsellerin iş yaşamlarında karşılaştıkları sorunları, Avrupa Birliği’nin kabul ettiği yasaların emekçiler üzerindeki etkilerini konu alan 10 civarında panel ve konferans düzenleyecek.

Sendikaların düzenleyeceği “Sporun Köleleri”  adlı panelde Katar’da 2022 yılında yapılması kararlaştırılan Dünya Kupası’nın yapılacağı arenaların inşaatlarında çalışan işçilerin yaşam ve çalışma koşulları tartışılacak. Panele konuşmacı olarak yıllardır Orta-Doğu ülkelerinde muhabirlik yapan Gazeteci Bitte Hammargren ile Uluslararası Ağaç ve İnşaat İşçileri Federasyonu’ndan Per-Olof Sjöö konuşmacı olarak katılacak. (Göteborg/EVRENSEL)



 

ÖNCEKİ HABER

TBM üyeleri sınıra gidecek

SONRAKİ HABER

Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...