22 Eylül 2014 20:25

Ortaokul ve lise öğrencileri başörtüsü takabilecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, orta öğretim kurumlarında başörtüsü yasağının, yönetmelikte yapılan bir değişikle kaldırıldığını bildirdi. Arınç, yönetmelikteki değişikliğin bir iki gün içinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Ortaokul ve lise öğrencileri başörtüsü takabilecek
Paylaş

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yaptıkları bir yönetmelik değişikliği ile ortaokul ve lisede öğrencilerin başörtülü olarak eğitim ve öğretimlerine devam edebileceklerini duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaöğretim yönetmeliğinde değişikliğe gittiğini kaydeden Bülent Arınç, çok sayıda kız öğrencinin heyecanla bu müjdeyi beklediğini iddia ederek, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik gözden geçirilmiş ve bu yönetmeliğin 3. ve 4. maddelerinde bir değişiklik yapılarak, 4. maddenin birinci fıkrasının e bendinde yer alan ‘baş açık’ ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.” ifadelerini kulllandı.

Arınç, ortaöğretim kurumlarında başörtüsünün serbest bırakılması ile ilgili yönetmeliğin, yarın ya da bir sonraki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini duyurdu

İŞTE DEĞİŞEN MADDE

'Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'in 4. maddesinin 'e' bendi şöyle; 'Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3'üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.' (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Polis Suruç\'ta DBP binası ve evlerin içine gaz bombası attı

SONRAKİ HABER

Yapımı süren köprü çöktü: 1 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...