22 Eylül 2014 18:05

Öcalan: Halkımız savaşa karşı yaşamını şekillendirmelidir

PKK Lideri Abdullah Öcalan, vasisi ve aynı zamanda avukatı olan Mazlum Dinç ile yaptığı görüşmede, daha önce yaptığı seferberlik çağrısını yineleyerek 'Sadece Rojava halkı değil Kuzey ve tüm parçalardaki Kürt halkı buna göre yaşamını şekillendirmelidir' açıklamasında bulundu.

Öcalan: Halkımız savaşa karşı yaşamını şekillendirmelidir
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan, vasisi ve aynı zamanda avukatı olan Mazlum Dinç ile yaptığı görüşmede, daha önce yaptığı seferberlik çağrısını yineleyerek “Sadece Rojava halkı değil Kuzey ve tüm parçalardaki Kürt halkı buna göre yaşamını şekillendirmelidir. Bütün Kürt halkını topyekun bu yüksek yoğunluklu savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum” açıklamasında bulundu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın vasisi ve aynı zamanda avukatı olan Mazlum Dinç, Öcalan ile görüşmek için sabah saatlerinde gittiği İmralı Adası'ndan döndü. Dönüş sonrası Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde basın mensuplarına açıklama yapan Dinç, PKK Lideri Öcalan’ın kendisi ile yaptığı görüşmede, her türlü demokratik adımı atmaya hazır olmasına rağmen hükümetin hiçbir adım atmadığını belirttiğine dikkat çekerek, “Sayın Öcalan öncelikle Kürt sorunun demokratik çözümü için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu ancak hükümetin ve devletin bir türlü müzakere sürecini başlatmadığını, başlatmaya yanaşmadığını belirtti” diye konuştu.

HÜKÜMET MÜZAKERELER İÇİN ADIM ATMIYOR

Dinç, Öcalan’ın konsolosluk rehineleri için hükümet ile IŞİD arasında yapılan müzakerelere ilişkin “Özellikle Musul rehinelerinin serbest bırakılması konusunda devlet, açıkça müzakere yürüttüğünü kamuoyuna bildirdi ama Kürt sorunu gibi derin bir sorunun çözümü konusunda müzakere sürecini başlatmaya bir türlü yanaşmamıştır” dediğini aktardı. Öcalan’ın müzakere sürecinin biran önce başlaması gerektiği vurgusu yaptığını söyleyen Dinç, IŞİD saldırıları karşında Kürt halkına yaptığı seferberlik çağrısını yinelediğinin altını çizerek Öcalan'ın, “Diğer yandan IŞİD saldırıları konusunda da tüm halkımız özellikle devam eden yüksek yoğunluklu savaşa karşı yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. Şuan Kürdistan’da devam eden yüksek yoğunluklu savaş var. Sadece Rojava halkı değil Kuzey ve tüm parçalardaki Kürt halkı buna göre yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. Bütün Kürt halkını topyekun bu yüksek yoğunluklu savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum” dediğini aktardı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni sezon yeni diziler

SONRAKİ HABER

Polis Suruç\'ta DBP binası ve evlerin içine gaz bombası attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...