22 Eylül 2014 16:24

Hacettepe’li öğrenciler yol kapattı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünde eğitim yılı eylemle başladı. Kızılay-Çayyolu metrosunun açılmasıyla kampüse giden otobüslerin kaldırılmasına tepki gösteren öğrenciler, metro durağından kampüse giden 5 kilometre yolu yürüdü.

Hacettepe’li öğrenciler yol kapattı
Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde eğitim yılı eylemle başladı. Kızılay-Çayyolu metrosunun açılmasıyla kampüse giden otobüslerin kaldırılmasına tepki gösteren öğrenciler, metro durağından kampüse giden 5 kilometre yolu yürüdü. Metro ile kampüs arasına servis yapan otobüsün yetmediğini belirten yaklaşık 3 bin öğrenci, Eskişehir yolunu bir süre trafiğe kapattı.

METRO İLK ÖNCE SEVİNDİRMİŞTİ

Yıllarca otobüs çilesi çektiklerini ve metro açıldığında da bir nebze olsun sevindiklerini söyleyen Uluslararası İlişkiler Bölümü 1. sınıf öğrencisi Emre, “Ulaşımın rahatlayacağını düşündük. Tabi bu işin bir ranta bağlanmış olduğunu, yeniden başka bir sömürüye dönüştüğünü yeni fark edebildik. Ve kitlesel bir şekilde eyleme dönüştü. Doğallığında gerçekleşti. Başta destek vermeyen ve kendini olaydan soyutlamaya çalışan öğrenciler de olayın boyutunu anlayınca destek verdiler” dedi.

Öğrencilerin bir diğer tepkisi de semt servislerinin kaldırılması. Önceleri ücretsiz olarak birçok semtten öğrenci getiren servisler, paralı hale getirilmişti. Metronun açılması gerekçesiyle belediye otobüslerinin kaldırılmasının ardından semt servisleri de kaldırıldı. Öğrenciler, “Sadece otobüsleri kaldırmakla kalmayıp semt servislerimizi de yasakladı belediye. Bu kadar saçma bir iş olamaz. Eğer okuldaki ilk senemiz olsaydı geri dönerdim herhalde” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güneysu’daki HES’e acele kamulaştırma!

SONRAKİ HABER

YİBO ayrı taşımalı eğitim ayrı eziyet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...