22 Eylül 2014 16:12

Siyanürle altın aramaya tepki

Ordu Fatsa-Ünye sınırları içerisinde siyanürle altın arama çalışmaları köylülerin tepkisiyle karşılaştı.

Siyanürle altın aramaya tepki
Paylaş

Ordu Fatsa-Ünye sınırları içerisinde siyanürle altın arama çalışmaları köylülerin tepkisiyle karşılaştı.

İstanbul’da yaşayan Ordulular siyanürün zararını görmeden çalışmaları durdurmak için yöre insanlarıyla toplantılarını sürdürüyor. Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu olarak İstanbul’un değişik yerlerinde toplantılar yapan platform üyeleri, Kıraç Ordulular Derneği’nde bir araya geldi.

Halk Sağlığı ve Ekoloji Komisyonu Başkanı Cemalettin Küçük’ün konuşmacı olarak katıldığı toplantıda siyanürle altın aramanın doğaya ve insana vereceği zarara dikkat çekildi. Küçük, yarım saatlik bir sinevizyon gösterimi yaparak süreç içerisinde köylülerin karşılaşacağı durumu özetledi. Bergama’da köylülerin siyanürle altın arama çalışmalarına karşı vermiş olduğu mücadelenin de konuşulduğu toplantı köylülerin sorularıyla devam etti.

Toplantıda Fatsa ve Ünye’de köylülerin siyanüre karşı vermiş olduğu çalışmalara destek olmak için 28 Eylül Pazar günü saat 14.00’da Galatasaray Lisesi önünde yapılacak eyleme ve 6 Ekim saat 11.00’de Fatsa’da yapılacak olan mitinge çağrıda bulunuldu.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarihi alanlar ticarethane olacak

SONRAKİ HABER

Güneysu’daki HES’e acele kamulaştırma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...