22 Eylül 2014 15:56

Dünya IŞİD’i IŞİD dünyayı tehdit ediyor

Dünya IŞİD’e karşı örgütlenirken, IŞİD de dünyayı tehdit ediyor. Örgüt, militanlarına ABD, Fransa ve müttefik ülkelerinde saldırı düzenleme çağrısı yaptı. IŞİD’in sözcüsü Ebu Adnani yayınladığı sesli mesajında, ABD öncülüğünde IŞİD’le mücadele etmek için kurulan koalisyonu ‘Haçlılar’ olarak nitelendirdi

Dünya IŞİD’i IŞİD dünyayı  tehdit ediyor
Paylaş

Dünya IŞİD’e karşı örgütlenirken, IŞİD de dünyayı tehdit ediyor. Örgüt, militanlarına ABD, Fransa ve müttefik ülkelerinde saldırı düzenleme çağrısı yaptı. IŞİD’in sözcüsü Ebu Adnani yayınladığı sesli mesajında, ABD öncülüğünde IŞİD’le mücadele etmek için kurulan koalisyonu ‘Haçlılar’ olarak nitelendirdi, “Tıpkı önceki seferlerinde olduğu gibi bu kez de yıkılacak ve yenilecekler” diye konuştu.

‘EY AMERİKA’

Ebu Adnani, ABD’ye “Ey Amerika, Ey Haçlılar mesele sizin düşündüğünüzden çok daha tehlikeli, sizin hayal ettiğinizden çok daha ciddi” diye seslendi. Roma’yı fethedecekleri iddiasında da bulunan IŞİD sözcüsü, “bireysel cihat çağrısı” yaparak, “Yapabileceğiniz en iyi şey, tüm Fransız, Amerikan ve onların müttefiki olan kafirleri öldürmektir. Eğer öldürecek silah ya da bomba bulamazsanız, o zaman Amerikan, Fransız, Avustralyalı, Kanadalı ya da diğer müttefiklerden kafirleri yakalayın, taşla kafasını ezin, bıçakla öldürün, arabanızla ezin, boşluğa atın, boğun ya da zehirleyin” dedi.

ABD, şimdiye kadar 40’tan fazla ülkenin IŞİD’e karşı koalisyona destek sözü verdiğini açıklamıştı. Obama yönetimi başka ülkelerin de IŞİD’e hava operasyonu yapmak istediğini duyururken, Avustralya Hava Kuvvetleri de gelişmiş F-18 savaş uçaklarını bölgeye gönderdi.

TUNUS EL KAİDESİ IŞİD’E BAĞLANDI

‘Mağrip el Kaidesi’nin Tunus kolu olan Ukbe bin Nafi tugayı, IŞİD lideri Bağdadi’ye “biat ettiği”ni ilan etti. Örgüt tarafından yapılan açıklamada, “Ukbe bin Nafi tugayındaki kardeşleriniz IŞİD’e biat etmiştir” denildi. Geçtiğimiz Salı günü de Cezayir el Kaidesi’nden ayrılan “Hilafetin Cezayir’deki askerleri” isimli grup Bağdadi’ye bağlandığını ilan etmişti.

SURİYE’DE YENİ ÖRGÜT:HORASAN

ABD gizli servisi, Suriye’de şimdiye dek tanınmayan bir radikal örgütün daha güçlendiği uyarısında bulundu. Örgütün adının “Horasan” olduğu iddia edildi. New York Times gazetesinin haberine göre, “Horasan” örgütü geçen yıl Suriye’de 33 yaşındaki Muhsin El Fadli tarafından kuruldu. Haberde, El Fadli’nin El Kaide’nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin’in en güvendiği adamlarından biri olduğu yazıldı.

Örgütün en büyük amacının ABD ya da ABD’nin yurtdışındaki temsilciliklerinde saldırılar düzenlemek olduğu ileri sürüldü. ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) Direktörü James R. Clapper da gazeteye yaptığı açıklamada, ABD açısından Horasan örgütünün IŞİD kadar tehlikeli olduğunu söyledi.


 (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimde çifte standart Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Tarihi alanlar ticarethane olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...