05 Temmuz 2011 11:19

Kentsel dönüşüm sefalete dönüştü

Seçimlerin geride kalmasıyla, Kentsel Dönüşüm adı altında emekçi mahallelerinin yıkılmasına yeniden başlandı. 28 Haziranda “Kentsel Dönüşüm yapacağız” denerek evleri yıkılan İstanbul Ataşehir’de yaşayan Roman yurttaşlar da, “Devlet bizi koruyamıyorsa neden var?” sorusunu soruyor. Küçük

Kentsel dönüşüm sefalete dönüştü
Paylaş
Yurdagül Kaya / Eda Yıldırım

‘KAYMAKAMA GİTTİK, KAPIDAN KOVULDUK’

Ekmek alacak paralarının olmadığını söyleyen Nazmiye Dalkoparan, kaymakama gittiğini ancak kaymakamın kendisini kapıdan kovduğunu söyledi. Kaymakamın evlerini hiç acımadan yıktığını söyleyen Dalkoparan, bu şekilde daha ne kadar dayanacaklarını bilmediklerini ifade etti. Dalkoparan ailesinin şu an yaşamaya çalıştığı yerin hemen yanında bulunan, “Herkes için lüks yaşam” sloganıyla yapılan evler ise lüks yaşamın kimlere caiz kimlere haram göründüğünü ortaya koyar nitelikte. Yıkımdan  kurtarabildikleri eşyalarıyla, kendilerine derme çatma bile denemeyecek bir barınak yapan Dalkoparan ailesi, “Daha sağlıklı şartlarda yaşamak bizim hakkımız değil mi?​” diye soruyor.

Geceleri zabıtaların devriye gezdiğini söyleyen Nazmiye Dalkoparan, “Yeni evler yapılmasın, evleri olanlar sokakta kalanları yanlarına almasın diye geceleri çevremizde geziyorlar” dedi. Paraları olamadığı için ev tutamadıklarını söyleyen Nazmiye Dalkoparan, “Ah başımızdaki devlet büyükleri, ben kime ne diyeyim!” diyerek veryansın etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşe başladığı gün toprak altında hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

‘Başka Mazlumlar ölmesin artık’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...