21 Eylül 2014 15:02

Bossa’da temsilci seçimi yapıldı

BOSSA fabrikalarında sendika işyeri temsilcileri seçimle belirlendi. Sendikanın atamış olduğu 12 temsilci ve çok sayıda işçi aday olurken sendikanın atamış olduğu temsilcilerden sadece beşi seçilebildi. Seçimlere 3 fabrikadan 2000 işçi katılırken, her fabrika için 4’er temsilci belirlendi.

Bossa’da temsilci seçimi yapıldı
Paylaş

İbrahim DEMİR
Adana


BOSSA fabrikalarında sendika işyeri temsilcileri seçimle belirlendi. Öz-İplik İş'in atamış olduğu 12 temsilci ve çok sayıda işçi aday olurken sendikanın atamış olduğu temsilcilerden sadece beşi seçilebildi. Seçimlere 3 fabrikadan 2000 işçi katılırken, her fabrika için 4’er temsilci belirlendi.

Bossa 5 fabrikasında atanan mevcut işyeri temsilcilerinden kimse yeniden seçilemezken, mücadeleci sendikacılık anlayışını savunan işçilerin oluşturduğu Bossa İşçi Hareketinin aday gösterdiği ve yeni şube başkanlığı için işçiler tarafından aday gösterilen Alper Koca’nın ekibinden üç kişi ile bağımsız aday olan bir işçi seçildi. Bossa 2 ve Bossa 4 fabrikasında da Bossa İşçi Hareketi adına aday çıkarken, seçimlerde mevcut sendika yönetiminin desteklediği adayların yanı sıra bağımsız adaylar da çıktı.

SEÇİM SONUÇLARI

Bossa 5: Muzaffer Birdoğan 262 oy, Biran Yıldırım 231 oy, Yalçın Karacan 201 oy, Coşkun Koz 191 oy.
Bossa 4: Murat Kunt, Metin Şahin, Ahmet Zaman, Ramazan Koçak seçildi. Bu dört adayın Öz İplik İş Adana İl Başkanlığına yakın isimler olduğu söyleniliyor.
Bossa 2: Fatih Ulugöz, Ali Doğan, Süleyman Keleş ve Talip Sungur seçildi. Atanan iş yeri temsilcilerinden sadece Fatih Ulugöz tekrar seçilirken diğer üç kişi yeni adaylardan belirlendi.
 

ÖNCEKİ HABER

Ezidilere yardımlar yola çıktı

SONRAKİ HABER

Ramsey işçisi sendika hakkı için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...