21 Eylül 2014 14:44

57 avukat ÇHD'den istifa etti

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi üyesi 57 avukat, derneğin tek bir siyasi anlayışın hegemonyasını oluşturduğu ve farklı olanın kendini ifade edemediğini belirterek dernek üyeliğinden istifa etti.

57 avukat ÇHD\'den istifa etti
Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi üyesi 57 avukat, derneğin tek bir siyasi anlayışın hegemonyasını oluşturduğu ve farklı olanın kendini ifade edemediğini belirterek dernek üyeliğinden istifa etti.

İstanbul Nurtepe'de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın seçim standına yapılan saldırıyla başlayan gerginliğin ardından Halk Cephesi'nin ÇHD dernek binasında basın açıklaması yapması, ÇHD içinde tartışma yaratmıştı. 604 avukat bir deklarasyon yayınlayarak, ÇHD'den özeleştiri istemişti. Yayınlanan deklarasyonun ardından, ÇHD tarafından gerekli açıklama ve özeleştirinin yapılmadığını belirten 57 avukat mektupla ÇHD'den istifa etti.

Mektupta, daha önceden yayınlanan deklarasyon hatırlatılarak, "ÇHD Genel Merkezi deklarasyona ilişkin cevap yayınlamıştır. Biri diğerinin içerik olarak aynısı olan her iki metinde de sorunun çözümünden çok, deklarasyonun yayınlanma biçimi tartışılmış, tek meşru tartışma alanı 'Genel üye toplantıları, konferanslar ve genel kurullardır' denilmek suretiyle, 604 avukatın iradesi gayrı meşru olarak ilan edilmiştir" denildi.

‘ÜYELERİN KARARLARDA ETKİSİ YOK’

Mektupta, ÇHD'yi muhalif birçok siyasetin ve bireyin ortak mücadele zemini olarak gördükleri ve bu anlayışla çeşitli zaman ve biçimlerde derneğe emek verdiklerini belirten avukatlar, "Kimimiz aktif görevler aldık, kimimiz komisyonlarında çalıştık, derneğin çağrıcı olduğu eylem ve davalara yine aynı anlayışla hiç tereddütsüz katıldık. Ancak son dönemdeki yaşananlar, ne emeğimizin ne de üyeliğimizin derneğin aldığı kararlarda hiçbir etkisi olmadığını bir kez daha göstermiştir" ifadelerine yer verdi.

İstifa eden avukatlar , ÇHD’de çalışma imkanlarının kalmadığını söyleyerek şöyle devam etti: “Almış olduğu karar üyelerin çok büyük bir kısmını rahatsız etmesine rağmen, özeleştiri vermemek için gösterilen bu direnç de bir kez daha göstermiştir ki, ÇHD'de çalışmamızın hiçbir olanağı kalmamıştır. Dernek içinde yapılabilecek tüm tartışmaları tüketmiş olmanın verdiği haklılıkla ve tüm sorumluluğun dernek yöneticileri ve derneğe hakim olan siyasi anlayışa ait olduğunu belirtiyor, dernek üyeliğinden ve komisyonlardaki görevlerimizden istifa ediyoruz." (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

HDK’den Alevi mitingine katılım çağrısı

SONRAKİ HABER

Taksim\'de Kobanê için binler yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...